Μάνος Παπαντωνάκης: «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και είμαστε έτοιμοι να τις υλοποιήσουμε μετά την 1η του Γενάρη»

Σχετικά με το όραμα της παράταξης με την οποία συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, μίλησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου, Μάνος Παπαντωνάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

         Ο κ. Παπαντωνάκης συμμετέχει πρώτη φορά σε Αυτοδιοικητικές εκλογές και μέχρι τώρα έχει αποκομίσει πολύ καλές και χρήσιμες εμπειρίες.

«Είναι ένα αντικείμενο που με δελέαζε αρκετό καιρό πριν. Ωστόσο, για επαγγελματικούς λόγους, δεν μπορούσα να συμμετέχω. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία και θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή στιγμή και για την παράταξη του κ. Μεραμβελιωτάκη και για εμένα προσωπικά να προσπαθήσουμε και να κάνουμε έναν τίμιο και ειλικρινή αγώνα ώστε να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ημέρα στον δήμο Χερσονήσου».

Σχετικά με το όραμα της επόμενης ημέρας, ο κ. Παπαντωνάκης τόνισε ότι αυτό αποτυπώνεται στις 10+1 κατευθύνσεις που έχουν κατατεθεί στον δημότη. Είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη ημέρα. «Θεωρώ ότι μέσα απ’ αυτό επιδιώκουμε να δώσουμε μία προτεραιότητα σε τομείς όπως είναι η καθημερινότητα, η υγεία, η παιδεία, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, που είναι το βασικό μας πλεονέκτημα σε αυτή τη περιοχή. Έχουμε την εμπειρία, την εργατικότητα αλλά έχουμε και την ομάδα που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο στον δήμο Χερσονήσου. Ο δήμος Χερσονήσου είναι ένας δύσκολος δήμος, καθώς έχει δύο κόσμους παράλληλους, την ενδοχώρα και το παραλιακό μέτωπο, που θα πρέπει ισόρροπα να αναπτυχθούν», ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, πόσο δύσκολο είναι το στοίχημα της Χερσονήσου, δεδομένου ότι είναι ένας δήμος πρόκληση, ο κ. Παπαντωνάκης παραδέχθηκε ότι για την παράταξη «Μαζί με Όραμα», το να επιτευχθεί αυτή η ισόρροπη ανάπτυξη, αποτελεί όντως μία πρόκληση. «Υπάρχουν σε εξέλιξη δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή. Πρόκειται για το αεροδρόμιο Καστελίου, αλλά και τον ΒΟΑΚ. Θα πρέπει οι δημότες της Χερσονήσου να έχουν τα οφέλη που τους αναλογούν τόσο στην ενδοχώρα όσο και στο παραλιακό μέτωπο».

Συνέχισε λέγοντας ότι πρωταρχικός σκοπός της παράταξης είναι «να λειτουργήσουμε την 1η του Γενάρη με στόχο το εμείς και όχι το εγώ, κοιτάζοντας το καλό του δημότη και όχι το προσωπικό όφελος του κάθε αντιδημάρχου και του κάθε προέδρου δημοτικής επιχείρησης. Με βάση αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

Σε υποθετική ερώτηση του δημοσιογράφου, «αν γυρίσουμε το χρόνο πέντε χρόνια μετά, στην ολοκλήρωση της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, πώς θα βλέπατε τα πράγματα αν ο κ. Μεραμβελιωτάκης ήταν δήμαρχος και εσείς σε μία θέση αντιδημάρχου;», ο κ. Παπαντωνάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

«Θα πρέπει η καθημερινότητα του δημότη να βελτιωθεί. Όταν ανοίγει την πόρτα του ο δημότης για να πάει στην εργασία του ή να πάει το παιδί του στο σχολείο, να μην αντιμετωπίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις. Θα πρέπει το οδικό δίκτυο να είναι συντηρημένο, το αγροτικό δίκτυο, επίσης, για τους δημότες της ενδοχώρας να είναι συντηρημένο σωστά. Θα πρέπει το θέμα δικτύου άρδευσης να έχει λυθεί. Δεν γίνεται μία περιοχή να στενάζει από νερό ενώ κάποια άλλη να έχει πλεόνασμα. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα.

Τα θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι στις προτεραιότητές μας. Δεν νοείται να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ζήσουμε καταστάσεις όπως εκείνες του 2020. Η οριοθέτηση ρεμάτων πρέπει να προχωρήσει, το χωροταξικό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για το οποίο πρέπει να τεθούν στέρεες βάσεις και να δεσμεύσουμε τις επόμενες δημοτικές αρχές ώστε να ολοκληρωθεί. Είναι πράγματα καίρια και αποτελούν θέματα του κάθε δημότη, αλλά και του επισκέπτη.

Ο επισκέπτης είτε είναι Έλληνας είτε τουρίστας, θα πρέπει να δει την ποιότητα της καθημερινότητας που βλέπει και ο δημότης. Δεν νοείται να έρθει στην περιοχή μας και να μην μπορεί να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο, να πέφτει σε λακούβες κτλ.».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Παπαντωνάκης, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τις δημότισσες και τους δημότες της Χερσονήσου:

«Θα πρέπει να επιλέξετε την παράταξη του Γιώργου Μεραμβελιωτάκη “Μαζί με Όραμα”, καθώς είναι η παράταξη που έχει ενώσει το παλαιό με το νέο. Έχουμε αρκετά νέα αξιόλογα στελέχη που μπορούν να συνεργαστούν άψογα με τους παλιούς αυτοδιοικητικούς. Ο ίδιος ο κ. Μεραμβελιωτάκης, ως παλαιός αυτοδιοικητικός, έχει αποδείξει το έργο που μπορεί να παράξει. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και είμαστε ικανοί, τίμιοι και απόλυτα δημοκρατικοί για να μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο από την 1η του Γενάρη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί