Ενώσεις συντακτών: Καταγγέλλουν το αντεργατικό νομοσχέδιο του Γεωργιάδη

Την απόσυρση της διάταξης με την οποία ποινικοποιείται η απεργία ζητούν η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, ζητώντας παράλληλα και «την πλήρη διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, «ιδιαίτερα του πενθημέρου και των προσαυξήσεων για εργασία έκτης ημέραςΚυριακής και αργίας».

«Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για βασικές διατάξεις του υπό ψήφιση νέου εργασιακού νομοσχεδίου» τονίζει η πανελλήνια Ένωση Ενώσεων Συντακτών δηλώνοντας απολύτως αντίθετη στη «ρύθμιση με την οποία ποινικοποιείται η υπεράσπιση της αποτελεσματικής άσκησης του απεργιακού δικαιώματος από τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόκειται για μια ρύθμιση η οποία, σε επίπεδο κυρώσεων, είναι αυστηρότερη ακόμη και από τη ρύθμιση που περιείχε ο ν. 330/ 1976 και προσβάλει ευθέως τον πυρήνα του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23, παρ. 2 Σ)».

Καταλήγοντας η ΠΟΕΣΥ ξεκαθαρίζει ότι «το υπό ψήφιση εργασιακό νομοσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη της ελαστικοποίησης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για βασικές διατάξεις του υπό ψήφιση νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Μας βρίσκει απολύτως αντίθετους η ρύθμιση με την οποία ποινικοποιείται η υπεράσπιση της αποτελεσματικής άσκησης του απεργιακού δικαιώματος από τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόκειται για μια ρύθμιση η οποία, σε επίπεδο κυρώσεων, είναι αυστηρότερη ακόμη και από τη ρύθμιση που περιείχε ο ν. 330/ 1976 και προσβάλει ευθέως τον πυρήνα του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23, παρ. 2 Σ).

Το υπό ψήφιση εργασιακό νομοσχέδιο ακολουθεί την πεπατημένη της ελαστικοποίησης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Ζητάμε απερίφραστα την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ποινικοποίησης της απεργίας και την πλήρη διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του πενθημέρου και των προσαυξήσεων για εργασία έκτης ημέρας, Κυριακής και αργίας. Η ενημέρωση των πολιτών δεν σταματάει ποτέ και οι δημοσιογράφοι πρέπει να αμείβονται ανάλογα και δίκαια».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί