Καταρρέει το ΕΣΥ στην Κρήτη: Στο Βενιζέλειο σταματούν τα χειρουργεία, εκτός από τα έκτακτα και τα ογκολογικά…

Χ. Μαμουλάκης: Η αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγεί στην κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Να μην πραγματοποιούνται πλέον τα τακτικά χειρουργεία αλλά να εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και τα ογκολογικά περιστατικά, αποφάσισε η συνέλευση του χειρουργικού τομέα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων… Σε ανάλογη θέση είναι και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, με μόνο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου να φαίνεται σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι και εκεί το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ηρακλείου, Αλέξανδρο Καφετζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, αυτή τη στιγμή στο ΠΑΓΝΗ λειτουργούν περίπου 7,5 χειρουργικές αίθουσες κάθε μέρα, υπάρχει έντονη φημολογία για επικείμενες  παραιτήσεις αναισθησιολόγων. Δεδομένου ότι προς το παρόν το Νοσοκομείο εξυπηρετεί ασθενείς από όλο το νησί, εάν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχει πια αυτή δυνατότητα.

Χάρης Μαμουλάκης: Με ευθύνη της κυβέρνησης η κατάρρευση του ΕΣΥ στην Κρήτη

Με αφορμή την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική τακτική που στοχεύει στη συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ταυτόχρονη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, έχει βαρύτατες συνέπειες για την Δημόσια Υγεία και στο Ηράκλειο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέστειλε όλα τα τακτικά χειρουργεία με εξαίρεση τα έκτακτα και τα ογκολογικά.

Ταυτόχρονα, η υποστελέχωση και η συνεχιζόμενη, αδικαιολόγητη υποαμοιβή των νοσοκομειακών γιατρών που οδηγεί σε αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς άδικη απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές δαπάνες του ιδιωτικού συστήματος υγείας. Είναι επικίνδυνη γιατί έχει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά δεσμεύομαι να φέρω το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης, ζητώντας όχι μόνο εξηγήσεις, αλλά και λύσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί