LIVE το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι 5 υποψήφιοι καταθέτουν τις πλατφόρμες τους

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, διεξάγονται σήμερα (Σάββατο 2/9) οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών ξεκίνησε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-3.htmlΣημειώνεται ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Γιάννη Δρόσσο ενέκρινε ως ενιαία πρόταση τις 5 υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ADVERTISING

υποψήφιοι συριζα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
κόσμοσ συριζα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Να δώσει ισχυρό μήνυμα η παρουσία του κόσμου στις κάλπες της επόμενης Κυριακής ζήτησε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου. Η κοινωνία χρειάζεται έναν δυνατό και ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουμε για τα δύσκολα, τα δύσκολα δεν τα φοβόμαστε ανέφερε χαρακτηριστικά η γραμματέας της ΚΕ.

«Η επόμενη ημέρα να μας βρει πιο δυνατούς πιο ενωμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκες ο τόπος» επισήμανε κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

«Σπάστε τους μηχανισμούς και τις γραφειοκρατικές ισορροπίες που κρατάνε παραλυμενο το κόμμα» πρόσθεσε ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των πέντε υποψήφιων προέδρων του κόμματος οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.

αχτσιόγλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μέχρι αυτή την ώρα, στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν πέντε, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Στέφανο Τζουμάκα και Στέφανο Κασσελάκη να οδηγούνται εκ των πραγμάτων σε άτυπο ντιμπέιτ εντός του συνεδρίου. 

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε τις 30 υπογραφές μελών της Κ.Ε. προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη είναι ο Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Παύλος Πολάκης και η Ελένη Αυλωνίτου. 

Η διαδικασία

Συνολικά, περισσότεροι από 5.000 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, με την πλειονότητά τους, κυρίως από την περιφέρεια, να δίνει το «παρών» διαδικτυακά. Πρόκειται για το ίδιο «σώμα» που συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Απρίλιο του 2022.

Τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το διαρκές συνέδριο είναι επί της ουσίας δύο. Το πρώτο αφορά την έγκριση των υποψηφιοτήτων, πρόταση που θα κατατεθεί ενιαία, και το δεύτερο σχετίζεται με τις ομιλίες των υποψηφίων. Μέχρι αυτή την ώρα, στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν πέντε, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Στέφανο Τζουμάκα και Στέφανο Κασσελάκη να οδηγούνται εκ των πραγμάτων σε άτυπο ντιμπέιτ εντός του συνεδρίου. Σημειωτέον, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Διαρκούς Συνεδρίου έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και εισήγηση των δύο γραμματέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί