Κρήτη: Συγκίνηση από τον θάνατο του Παντελή Χίνου – Ο αποχαιρετισμός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Φωτογραφία από zarpanews.gr

Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία των Χανίων από την είδηση του θανάτου του Παντελή Χίνου σε ηλικία 90 ετών.

Δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Χανίων ο εκλιπών, διατηρούσε παλαιότερα μαζί με την σύζυγό του Μαρία, βραβευμένη βιοτεχνία και κατάστημα με τα γνωστά κεντήματα «Χίνου». Ήταν δραστήριος και συνδικαλιστικά, καθώς είχε χρηματίσει και αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αμπεριά. Η σωρός θα είναι στην εκκλησία από τη 1 το μεσημέρι.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο «Κύτταρο Χαλέπας».

Είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης του Εμπορικού συλλόγου Χανίων και πρόεδρος της Ένωσης συνταξιούχων Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθλερων Επαγγελματιών Χανίων. Την είδηση του θανάτου του, την γνωστοποίησε ο γιός του με μια συγκινητική ανάρτηση:

«16 μήνες άντεξες μακρυά από την κυρά Μαρία… τελικά σου έλειπε πολύ και προσπαθούσες να μας το κρύψεις… Βιάστηκες να ξαναπάς στην αγκαλιά της…. Και εμάς μας έλειπε πολύ, αλλά κατάφερνες να καλύπτεις το κενό της. . Τώρα; Καλό Ταξίδι Μπαμπά… Ήσουν πρότυπο στην ζωή σου…. Δίδαξες ηθική, εντιμότητα και αγάπη…. Να ξέρεις θα προσπαθούμε να καμαρώνεις για εμάς, αν μας βλέπεις από καμιά γωνιά…. Καλό Ταξίδι κ. Παντελή…. Τον κ. Παντελή θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 14:00 στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αμπεριά. Η σωρός θα είναι εκεί από τις 13:00. Παράκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο κύτταρο Χαλέπας.»

Αποχαιρετισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον Παντελή Χίνο που “αφιέρωσε πολλές δεκαετίες στην αριστερά και στην κοινωνία, ενώ υπήρξε ένας χρήσιμος πολίτης που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Αναλυτικά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων αποχαιρετά σήμερα έναν εκλεκτό σύντροφο και φίλο. Ο Παντελής Χίνος αφιέρωσε πολλές δεκαετίες στην αριστερά και στην κοινωνία. Υπήρξε ένας χρήσιμος πολίτης που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δραστηριοποιήθηκε στον συνδικαλισμό και υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Αφήνει πίσω του μια θαυμάσια οικογένεια στην οποία εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια. Αντί στεφάνου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στη μνήμη του θα καταθέσει συμβολικό ποσό στο «Κύτταρο Χαλέπας» .

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί