Πυρκαγιές – meteo: Δυσμενείς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε Βοιωτία και Έβρο – Ριπές άνω των 70km/h

Δυσμενέστατες προβλέπονται οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε Βοιωτία και Έβρο, αφού οι άνεμοι αναμένεται να αγγίξουν τα 5-6 μποφόρ και οι ριπές να ξεπερνούν τα 70 km/h

Ειδικότερα, με βάση τα νέα προγνωστικά πολύ υψηλής ανάλυσης του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις περιοχές της Βοιωτίας και του Έβρου όπου μαίνονται οι φωτιές, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν σε δυσμενή για τον περιορισμό και την κατάσβεση πορεία μέχρι τις βραδινές ώρες. 

Άνεμοι μετέο φωτιές
meteo.gr


Και στις δύο περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι/βορειοανατολικοί με μέσες εντάσεις στα 5 με 6 μποφόρ. Οι ριπές του αέρα πρόκειται να ξεπεράσουν τα 70 km/h

Meteo φωτιά άνεμος
meteo.gr


Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επιθετικές και καταστροφικές φωτιές που σαρώνουν και τα δύο σημεία του ελληνικού χάρτη, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να σβήσουν, αλλά αντίθετα θα ευνοείται και η εξάπλωσή τους, σε συνδυασμό μάλιστα με την υψηλή ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων. 

«Βράζει» η χώρα


Τους 39 βαθμούς Κελσίου άγγιξε η θερμοκρασία στη χώρα μας σήμερα, ενώ στα Βραχναίικα της Αχαΐας έπιασε σχεδόν τους 40, αφού σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία με 39.8 βαθμούς. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 221 από τους 477 επί του παρόντος ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου. 

Meteo θερμοκρασία
meteo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί