Φαράγγι Σαμαριάς: Η άμεση επέμβαση της αγροτικής γιατρού τού έσωσε τη ζωή

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Ισπανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Ο 45χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η αγροτική γιατρός τον κράτησε στη ζωή έως ότου φτάσει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Η γιατρός μίλησε στην ΕΡΤ για τις δραματικές αυτές στιγμές, τονίζοντας ότι η άμεση παρέμβαση, έσωσε την ζωή του Ισπανού.

Η γη άρχισε να σείεται, βράχοι και πέτρες κατέρρεαν. Η 32χρονη γιατρός, Δανάη Δημητριάδη, βρισκόταν στη μέση του Φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού. Οταν ξεκίνησε η διαδικασία της ενημέρωσης μέσω των ασυρμάτων, πληροφορήθηκε πως υπήρξε ένας τραυματισμένος.

«Υπήρχε μια στιγμή κατά την οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο και σκέφτομαι «τι κάνω τώρα; Είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός». Δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις, να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό. (…) Τον προσεγγίζουμε. Ήταν ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος».

Η 32χρονη γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο και όπως αρχικά είπε «υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευταικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό».

Στη συνέχεια η γιατρός περιέγραψε τι αντιμετώπισε όταν έφτασε στο σημείο, περίπου στη μέση του φαραγγιού, που βρισκόταν ο 45χρονος τουρίστας. Συγκεκριμένα δήλωσε «Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος» είπε η κυρία Δημητριάδη και συμπλήρωσε: «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα».

Όπως είπε «δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαρίας, γι αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».Unmute

Ο άνδρας συνεχίζει να μάχεται για την ζωή του στο Νοσοκομείο των Χανίων, μία μάχη όμως που δεν θα είχε την ευκαιρία να δώσει καν, αν δεν του δίνονταν οι πρώτες βοήθειες, γεγονός που διευκρίνισε η γιατρός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί