Προφυλακίστηκαν άλλοι 27 για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Άλλες 14 προφυλακίσεις κατηγορουμένων ανακοινώθηκαν από τους Ανακριτές της υπόθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι ανακριτές ανακοίνωσαν σε άλλους 14 Κροάτες που απολογήθηκαν ότι κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι.

Από τους 40 κατηγορούμενους που βρίσκονται σήμερα στην Ευελπίδων μέχρι στιγμής οι 27 παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή.

Όπως έγινε γνωστό, από τους 27 προφυλακιστέους, ο ένας είναι Έλληνας 27 ετών και οι υπόλοιποι είναι Κροάτες. Παράλληλα με την ανακριτική διαδικασία στα δικαστήρια που στεγάζονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, είναι σε εξέλιξη η λήψη γενετικού υλικού, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι ο έλεγχος DNA θα δώσει κρίσιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Θα γίνει αντιπαραβολή των δειγμάτων με το DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του, καθώς και με γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα.

Η διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους 13 κατηγορούμενους.

Το πρωί στην Ευελπίδων έφτασαν ακόμα 40 χούλιγκαν που κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οι οποίοι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή. 

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου έχουν μπει βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ενώ θα ξεκινήσει σήμερα και η λήψη γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους.

Παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας θα δηλώσει σήμερα στους Ανακριτές ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή

Eν τω μεταξύ παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας δήλωσε στους Ανακριτές ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδερφό μου» δήλωσε προσερχόμενος στα δικαστήρια. Μέσω των δικηγόρων η οικογένεια του θύματος ζητά να συλλέγει και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βίντεο οπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών, αλλά και από τους σταθμούς των διοδίων που διήλθαν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.

Προφυλακιστέοι οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν χθες

Υπενθυμίζεται ότι χθες απολογήθηκαν ακόμα 30 κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου.

Οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους. Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος από την Ελλάδα είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Σημειώνεται ότι αύριο θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή ακόμα 45 κατηγορούμενοι.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά τις απολογίες τους τη συμμετοχή τους στα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και κάθε εμπλοκή τους στο θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη. Σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί κατηγορούμενο, ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει βίντεο που δείχνει μόνο έναν δράστη και το θύμα το οποίο φαίνεται να δέχεται από πίσω τη μοιραία μαχαίρια.

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοισε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής» είπε ένας από τους κατηογορύμενους. 

Υποστήριξε παράλληλα πως έτρεχαν γιατί φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν: «Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για την δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη είπε ότι: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσούρη, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί