Δήμος Ηρακλείου: Ισολογισμός ζημιάς 9,1 εκατ. ευρώ! – Πυρά από την αντιπολίτευση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για τον ισολογισμό του Δήμου για το 2022, ο οποίος έκλεισε με λογιστική ζημιά 9,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 67% σε σχέση με την προπέρσινη περίοδο που ήταν στα 5,4 εκ. ευρώ.

Στη ψηφοφορία οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (απείχε ο κ. Κουκιαδάκης) καταψήφισαν τον ισολογισμό που εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της Συμπολίτευσης.

«Καρφιά» από την αντιπολίτευση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης χτύπησαν “καμπανάκι” για την οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και τι ταμείο θα παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή από την 1-1-2024.

Ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» κ. Ηλίας Λυγερός, ζήτησε την διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα βάλει τάξη στις δαπάνες του Δήμου και προτεραιότητα στα έργα μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου, προκειμένου η νέα διοίκηση του Δήμου να μην παραλάβει μηδενικό ταμείο και να μπορέσει να κινηθεί τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης, εκ μέρους της παράταξης Ηράκλειο 3.7.5, ανέφερε πως δεν μπορεί να χειροτερέψει και άλλο η κατάσταση και να παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή “ένα ταμείο κάτω από το μηδέν”, ζητώντας να μάθει ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Δημοτικός Σϋμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Δημήτρης Βρύσαλης, ανέφερε ότι ο ισολογισμός δείχνει ότι ο λογαριασμός έχει πέσει στους δημότες με επιβάρυνση μέσω της δημοτικής φορολογίας, ενώ δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες των οικογενειών

Ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης κατληγγειλε ότι οι Αντιδήμαρχοι κινούνται βάσει του δικού τους προγράμματος και όχι βάσει κεντρικού σχεδιασμού, προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός βάσει των αναγκών της πόλης.

Τι απάντησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη

Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια με την αύξηση των εξόδων όπως του ΕΣΔΑΚ, του κορονοϊού, του ενεργειακού κόστους, επικαλέστηκε η αντιδήμαρχος οικονομικών κα Μαρία Καναβάκη, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Λαμπρινού στην πρώτη θητεία της πήγε το δημοτικό ταμείο από 23 εκ. στα 55 εκ. ευρώ.

“Ο Δήμος είναι όρθιος και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς όλους. Δεν είναι υπό πτώχευση ούτε υπό κατάρρευση” επισήμανε, διαμηνύοντας ότι “τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά μας νοιάζουν τι ταμείο θα παραδώσουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί