Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας- Κάηκαν σπίτια στον Αφανό – Μαζικές εκκενώσεις οικισμών

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική λόγω φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Λαμία, με τους κατοίκους  να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για εκκένωση.

Δείτε:

Φωτιά στην Λαμία: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώνεται ο Αφανός

Σύμφωνα με το lamiareport έχουν καεί σπίτια και μία αποθήκη στην περιοχή του Αφανού όπου από το μεσημέρι μαίνεται πυρκαγιά η οποία έχει περάσει τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Μήνυμα του 112 που εστάλη νωρίτερα ζητούσε από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς το κέντρο και τα νότια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οδηγίες για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας, της Μεγάλης Βρύσης αλλά και της Αγίας Παρασκευής προς Στυλίδα. 

Περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

φωτιά στη Λαμία
lamiareport.gr
φωτιά στη Λαμία
lamiareport.gr
φωτιά στη Λαμία
lamiareport.gr
φωτιά στη Λαμία
lamiareport.gr

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο το κομμάτι από το Κάστρο, τον Αφανό και μέχρι τον Ξηριά όπου κινείται με μεγάλη ταχύτητα  η πυρκαγιά.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να τα προστατεύσουν ρίχνοντας νερό στις αυλές καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,  αναφέρει το lamianow.gr. 

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί