Σοβαρή πιθανότητα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με μόνο λίγες χιλιάδες ψήφους
«Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διανοήθηκαν ποτέ να φέρουν τέτοιο νομοσχέδιο για να ψηφίζουν χωρίς προϋποθέσεις οι απόδημοι, παρ’ ότι είχαν και οι δύο τις αναγκαίες πλειοψηφίες» είπε σήμερα στο Κόκκινο, ο Γιάννης Ραγκούσης.
«Διότι κατανοούσαν τον κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος με την ψήφο ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη.
«Είναι μετανάστες τρίτης και τέταρτης γενιάς, πολίτες ξένου κράτους, που δεν πληρώνουν φόρους εδώ, συχνά μάλιστα δεν μιλούν καν τη γλώσσα μας. Αυτοί λοιπόν καλούνται να ψηφίσουν για το ποια πολιτική θα καθορίζει τη δική μας ζωή. Και μη νομίζετε ότι χρειάζονται πολλοί για να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Θυμίζω ότι το 2000 το ΠΑΣΟΚ εξελέγη με μόλις 70.000 ψήφους διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και έγινε ο Σημίτης πρωθυπουργός αντί να γίνει ο Καραμανλής. Σκεφτείτε αυτές οι 70.000 να ήταν ψήφοι ανθρώπων που ελάχιστη σχέση έχουν με την Ελλάδα και να καθόριζαν το αποτέλεσμα, ώστε να βγει άλλος από αυτόν που ψήφισε ο ελληνικός λαός. Τί θα έκανε αυτός που θα έχανε; Δεν θα βρισκόμασταν σε μείζονα κρίση διχασμού;».
«Γι’ αυτό ακριβώς δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη θετική ψήφο του κ. Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως και τη σύμπλευσή του με τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη, υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ψήφισε τέτοιο νόμο, τον ψηφίζει ο Ανδρουλάκης;».
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι αλλά να ψηφίζουν δικούς τους βουλευτές, που να εκπροσωπούν τους ομογενείς στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Επισήμανε δε ο κ. Ραγκούσης ότι χώρες με τεράστια ομογένεια όπως το Ισραήλ και η Ιρλανδία δεν έχουν καθόλου ψήφο ομογενών.
Σχετικά με την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου είναι ότι δεν πλήγωσε ποτέ την εικόνα και την ενότητα του κόμματος με προσωπικές πολιτικές και συμπεριφορές. «Την επόμενη μέρα, κατέληξε, έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται ενότητα και σύμπνοια και θεωρώ πολύ θετικό το εσωκομματικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου».
Ολόκληρη η συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 στον παρακάτω σύνδεσμο