Πυρκαγιές: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης

Καλύτερη είναι η εικόνα στα περισσότερα μέτωπα της φωτιάς σε όλη τη χώραμε τη Ρόδο, ωστόσο να παραμένει η πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και τα εναέρια μέσα, συνδράμοντας ουσιαστικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δείτε:

Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη ημέρα – Χειροπέδες σε 30χρονο που ομολόγησε τρεις εμπρησμούς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Ρόδο παρά τις δύσκολες συνθήκες κατάσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, στο νησί επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 102 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Όσον αφορά στις φωτιές στη Δυτική Αττική που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια και στο Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Σήμερα διατέθηκαν 7 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.

Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σχετικά με τη φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι παραμένει σε ύφεση ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Στην περιοχή βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ο κ. Αρτοποιός ενημέρωσε πως από αύριο αναμένονται δυνάμεις από τη Σλοβακία, η οποία θα διαθέσει 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα και από Πολωνία η οποία θα διαθέσει 149 πυροσβέστες με 49 οχήματα.

Επίσης, σήμερα αναμένονται δύο ακόμη αεροσκάφη από το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, στη Βοιωτία στην Εύβοια, στην Κορινθία και στην Αργολίδα.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Επίσης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τέλος,, υπενθυμίζεται ότι στη Μεσσηνία συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τρεις διαφορετικούς εμπρησμούς. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί