Κλείνει και η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία και στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Λουτράκι Κορινθίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι και τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στο Λουτράκι, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για ζημιές σε σπίτια.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και βρίσκεται πάνω από την πόλη του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Ειρήνη οι φλόγες βρίσκονται στις αυλές σπιτιών. Μήνυμα για εκκένωση έχει σταλεί σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ειρήνη, Καλλιθέα, Πευκιάς, αλλά και σε όλες τις κατασκηνώσεις που πραγματοποιούνται σε αυτά τα σημεία.

Μεταξύ άλλων εκκενώθηκε η κατασκήνωση Sport Camp στο Λουτράκι, με τα 900 παιδιά να μεταφέρονται σώα στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Λουτρακίου.

Επιχειρούν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές. Δύο ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος Πετζετέλ επιχειρούν επίσης, από αέρος. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά έχει κατεύθυνση νότια και βορειοανατολικά της πόλης του Λουτρακίου. Ακούγονται πολλές εκρήξεις και πυκνώνουν οι διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές στο Λουτράκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί