Ευρωπαϊκό Κ23: Εξαιρετική εμφάνιση, ρεκόρ και τελικός στη μικρή σκυτάλη – 5ος ο Πολυχρονίου στη σφύρα

Η ελληνική τετράδα της ομάδας 4Χ100 μ. έκανε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κ 23 της Φινλανδίας εξαιρετική παρουσία και με 39.31 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος (σήμερα 16:50) βάζοντας υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο.

Οι Βασίλης ΜυριανθόπουλοςΓιάννης ΚαριοφύλληςΓιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν εξαιρετικές αλλαγές και πέτυχαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσαν το 39.92 που είχαν πετύχει οι Βροντινός, Γρανιτσιώτης, Μυριανθόπουλος και Παναγιωτόπουλος στη διάρκεια του μίτινγκ Δρόμεια στις 3 Ιουνίου.

Οι τέσσερις σπρίντερ πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δεν προήρθε μόνο από την καλή προσωπική τους κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχήμα έξι αθλητών (Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης, τα δύο άλλα μέλη) που δουλεύει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα ισάξιων αθλητών που μαζί με τους προπονητές τους πέτυχαν να είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η ομάδα μας ήταν νικήτρια στη σειρά της και προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη επίδοση, αφού καλύτερους χρόνους είχαν οι Ολλανδία (38.88), Πολωνία (39.00) και Ιταλία (39.23).

Στη διάρκεια του προκριματικού έγιναν τρία εθνικά ρεκόρ, ενώ οι Ολλανδοί σημείωσαν την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

Στον τελικό της σφυροβολίας ο Νικόλας Πολυχρονίου ήταν 5ος με 71.50, ενώ ο Ορέστης Ντουσάκης στην 9η.

Ο Κώστας Μπουζάκης κατέλαβε την 11η θέση στον τελικό της δισκοβολίας έχοντας καλύτερη βολή στα 54,33 μέτρα.

Ο Αντώνης Σάντας κατέλαβε την 22η θέση στο επί κοντώ, καθώς στον προκριματικό του αγωνίσματος ξεπέρασε τα 4,90 μέτρα.

Ο Νέστορας Κολιός πήρε την 27η θέση στα 3.000 μ. στιπλ τερματίζοντας σε 9.12.01.

Η Ράπτη έμεινε εκτός τελικού στο μήκος με 5.90 μ.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα πήρε την 19η θέση στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 5.293 βαθμούς.

Το απόγευμα μετέχει στον τελικό του επί κοντώ η Ρέτσα, στον τελικό της σφαιροβολίας ο Οικονόμου, στον τελικό των 10.000 μέτρων γυναικών οι Κάσσου, Λαβασά, ενώ στα προκριματικά των 200 μ. γυναικών η Εμμανουηλίδου και στα 200 μ. των ανδρών οι Γρανιτσιώτης, Καριοφύλλης, Μυριανθόπουλος, που νωρίτερα θα τρέξουν στον τελικό της 4Χ100 μ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Γεωργία Δεσπολάρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα, ενώ η Πολυκίνη Εμαννουλίδου ήταν 5η στα 100 μέτρα.

Δείτε:

Γεωργία Δεσπολάρη: Η…ποδοσφαιριστίνα του ΠΑΟ το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στίβου κάτω των 23

Ευρωπαϊκό στίβου κάτω των 23: 5η στα 100 μ. η Εμμανουηλίδου

Φωτογραφίες και πληροφορίες από τον ΣΕΓΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί