Πράσινο φως στην εκμετάλλευση της εργασιακής δυνατότητας κάθε ανθρώπου, αρκεί να «ρέει το χρήμα», άναψε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του αναφορικά με την εργασιακή γαλέρα στο γνωστό, πλέον, beach bar στη Ρόδο.
Ο υπουργός Εργασίας κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό όπου εργαζόμενοι μπαίνουν στη θάλασσα μέχρι τον λαιμό για να σερβίρουν πελάτες, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι από τη στιγμή κατά την οποία ο εργαζόμενος σερβιτόρος πληρώνεται καλά και δεν παραβιάζεται η νομοθεσία, «δεν είναι θέμα του Κράτους».
«Αφού τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ο εργαζόμενος το θέλει και πληρώνεται καλά με αυτό, δεν είναι θέμα του κράτους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης αποσιωπώντας ότι τα καλά χρήματα που λαμβάνουν οι σερβιτόροι είναι κυρίως από τα φιλοδωρήματα που αφήνουν οι πελάτες.
Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ουσιαστικά ότι ο εργαζόμενος βουτάει στη θάλασσα για να σερβίρει, «με τη συναίνεσή του», ξεχνώντας όμως ότι αυτή, συνήθως προκύπτει από την ανάγκη για χρήματα που έχουν όσοι δουλεύουν. Τέλος αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας σημείωσε ότι «λαμβάνονται κάποια» καθώς ο εργαζόμενος «φοράει ειδική μπλούζα».
Πράσινο φως στον εξευτελισμό εργαζομένων από τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Με αφορμή τον εργαζόμενο σερβιτόρο στη Ρόδο δήλωσε:
«Δεν είναι θέμα του Κράτους – Η επιχείρηση τηρεί τα μέτρα και ο υπάλληλος πληρώνεται καλά»
Πουλήστε το νεφρό σας αρκεί να πληρωθείτε… pic.twitter.com/WfsulGnSSm
— avgerinosx (@avgerinosx) July 4, 2023
Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη από τη στιγμή κατά την οποία, η επιχείρηση τηρεί τα μέτρα και ο υπάλληλος πληρώνεται καλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι από τη θέση του υπουργού όχι μόνο επιτρέπει αλλά καλλιεργεί την κουλτούρα ότι αν μια δουλειά αποφέρει πολλά χρήματα δεν παίζει ρόλο κάτι άλλο, είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό.
«Κάναμε εξονυχιστικό έλεγχο. Δέκα ελεγκτές στείλαμε δεν βρέθηκε καμία παράβαση» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, κλείνοντας τα αυτιά σε όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «το παράνομο είναι ότι προσφέρεται “νόμιμη” εργασία σε κάτι που είναι παράνομο όπως οι πλωτές κατασκευές».