Μεγάλη αναστάτωση έφερε στο ΠΑΓΝΗ ο θάνατος μιας 59χρονης γυναίκας την ώρα που βρισκόταν στο PET SCAN του νοσοκομείου για τη διενέργεια εξέτασης.
Η άτυχη γυναίκα, η υγεία της οποίας ήταν αρκετά επιβαρυμένη, “έσβησε” την ώρα που ολοκληρωνόταν η εξέταση στην οποία υποβαλλόταν στον ειδικό τομογράφο.
Γιατροί και αναισθησιολόγος προέτρεξαν να την προλάβουν πριν “φύγει” προσπαθώντας να την ανατάξουν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς η γυναίκα είχε ήδη “σβήσει”.
Σημειώνεται ότι στον χώρο όπου βρίσκεται ο τομογράφος (PET SCAN) του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής δεν υπήρχε απινιδωτής, κάτι που είναι άκρως απαραίτητο για τις προσπάθειες ανάνηψης όπως στην περίπτωση της 59χρονης, ούτε όμως και μόνιτορ, πιεσόμετρα και οξύμετρα, χρήσιμα “εργαλεία” επίσης.
Δείτε επίσης:
Στο ΠΑΓΝΗ το PET Scan δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για τους ογκολογικούς ασθενείς
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ ΒΡΥΣΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΘΕΝΗ κ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ PET CT-
Μπορεί τα εγκαίνια της μονάδας PET SCAN να έγιναν πριν από 3 μήνες χωρίς να λείπουν τότε μεγάλα λόγια περί αναβάθμισης των υπηρεσιών από την τότε υφυπουργό υγειας και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.
Η πραγματικότητα όμως τα διαψεύδει παταγωδώς, την προηγούμενη Πέμπτη μια ασθενής έχασε τη ζωή της ολοκληρώνοντας την εξέταση στο PET SCAN, καθώς στο πολυδιαφημισμένο σύγχρονο χώρο του PET SCAN δεν υπήρχε απινιδωτής, πιεσόμετρα, οξυμετρα, μονιτορς, “εργαλεία” ενδεχόμενα σωτηρια σε περιπτώσεις ανανηψης.
Το σωματείο μας έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι οι εκτακτες κ επείγουσες καταστάσεις μπορούν να συμβούν παντού ιδιαίτερα στα νοσοκομεία κ θα πρέπει με ευθύνη της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ της ΥΠΕ να διασφαλίζεται με ότι αυτό είναι αναγκαίο σε ανθρώπινο δυναμικό κ υλικοτεχνική υποδομή χωρίς να τίθεται θέμα κόστους
Τη λογική “κοστους-οφελους” που βάζει σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές ανάγκες, το σωματείο μας την έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις του.
Όταν η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ μας υποδυκνυε το πως θα διεκδικουμε τα αυτονόητα
Οι μαχόμενοι υγειονομικοί τονίζαμε
ότι τα μηχανήματα για να δουλέψουν θέλουν νοσηλευτές μόνιμους
Για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες χρειάζεται να υπάρξει και απογευματινή βάρδια
Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών θα πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές
Για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω πρέπει να φύγει από τη μέση αυτή η λογική
«κόστους- οφέλους».
Τίποτα από τα παραπάνω που είχαμε τονίσει δεν έγιναν με αποτέλεσμα κάθε μέρα το συγκεκριμένο τμήμα αλλά και πολλά αλλά να έχουν και διαφορετικό νοσηλευτή και αυτόν μόνο πρωινή βάρδια νοσηλευτή που ολοκληρώνεται στις 3μ.μ.
Να υποστελεχωνονται τμήματα για να ανοίξουν κα
Τώρα, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας και από τον Ηρακλειωτικο λαό, αλλά και από όλους τους υγειονομικούς, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό. να σταματήσουν οι καθημερινές μετακινήσεις ,να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση ,να ενταχθεί στον οργανισμό του νοσοκομείου το συγκεκριμένο εργαστήριο αλλά κ όσα τμήματα λειτουργούν από το 2012 κ δεν περιέχονται στον οργανισμό του νοσοκομείου , να δημιουργηθούν τώρα οι προϋποθέσεις για την παρασκευη του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την εξέταση στο ΠΑΓΝΗ για να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο κ ο ασθενής άμεσα κ έμμεσα
Το ανοίξαμε κ όπου βγει πρέπει να μπει στο στόχαστρο όλου του λαού μας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ