Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια τις επόμενες ώρες

Χαλάει πρόσκαιρα ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης με την επιδείνωση να διαρκεί έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και στα κεντροβόρεια κυρίως ορεινά-ημιορεινά τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου (ΕΡΤ) με ηλιοφάνεια θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα ανατολικά και στα νότια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32°C στα ηπειρωτικά και τους 30°C σε πολλά νησιά λόγω της απουσίας μελτεμιών.

Στην Αττική, την Πέμπτη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά σταδιακά θα συννεφιάζει και όσο πιο βόρεια και ορεινά τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια παροδική μπόρα ή καταιγίδα. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά προς το βράδυ.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν από το πρωί σύννεφα τοπικά αυξημένα. Σταδιακά θα ξεκινήσουν κάποιες μπόρες, στη Χαλκιδική και στα δυτικά της περιφέρειας. Το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα. Μικρής διάρκειας μπόρες ίσως εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Καλοκαιρινός και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί