Family first, State after: Μητσοτάκης, ο “πατριώτης” της οικογενειοκρατίας και της ευνοιοκρατίας

Του Γιώργου Δημητρίου

Σε αυτή τη χώρα θα γελάσεις πολύ και θα κλάψεις περισσότερο.Ο Μητσοτάκης των  καρτέλ, της οικογενειοκρατίας και της ευνοιοκρατίας θα κάνει αξιολόγηση ακόμα στο  δημόσιο… Μη χειρότερα… Δεν κάνει μία αξιολόγηση στις αγορές ενέργειας και τροφίμων  να δει αν λειτουργεί ο ανταγωνισμός; 

Ας βάλει την McKinsey της οποίας υπήρξε για λίγο υπάλληλος. Αμ, δε θα το κάνει γιατί η  πατρωνία των καρτέλ που τον ελέγχει θα τον γκρεμίσει σε μία μέρα, όπως έκανε με τον  πατέρα του. Η οικογένεια Αλαφούζου ξέρει το λόγο.

Από την άλλη όλα τα κεντροαριστερά – αριστερά κόμματα, καίνε τη μεταρρύθμιση στην αγορά  από καρτέλ σε αντι-τράστ για ιδεοληπτικούς λόγους, όταν δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι  το αντίδοτο στα καρτέλ είναι η πολιτική της αγοράς πλήρους ανταγωνισμού. 

Ετσι όποιος μιλάει για καρτέλ στην Ελλάδα να θεωρείται κομμουνιστής αντί για  πολύ “Αμερικανός”  “,Αγγλος”, “Ευρωπαίος”,  εκεί φτάσαμε.

Ετσι οι φαμίλιες της Κρήτης και της Πελοποννήσου (Κρήτης τύπου 

 Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Κεφαλογιάννη κλπ) κυριάρχησαν μέσα στη Νέα  Δημοκρατία. Οπως έκαναν την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια έτσι θα την ΄΄ετσά μπρέ θα τηνε  ξαναποδώσουνε΄΄ 

Ο ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ- Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ 

Πώς ορΊζουν όλα τα δυτικά κράτη τον Πατριωτισμό πχ ΗΠΑ: ΄΄Πατριώτης εκεί νοείται αυτός που πληρώνει τους φόρους και τα δάνειά του. Δεν λαμβάνει κατ’ εξαίρεση κρατικές  επιδοτήσεις για να μην επηρεάζει τον ανταγωνισμό. Δεν αναζητεί πολιτικό μέσο για να  αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λαθραία. Εδώ θεωρείται πατριωτική η ΝΔ, πατριώτες ο  Μητσοτάκης και ολιγάρχες που δεν πληρώνουν τα δάνειά τους. Προστατεύουν τα καρτέλ  τιμών από τον ανταγωνισμό κλπ κλπ.. 

Κάθε ενέργεια διαπλοκής εναντίον των ταμείων του κράτους των ΗΠΑ είναι αντεθνική  ενέργεια. Η αληθινή ανεξιθρησκεία δεν επιτρέπει σε καμία θρησκεία να είναι συστατικό  του Συντάγματος ούτε να μιλάει για τη ΄΄Δεξιά του Κυρίου΄΄ κλπ κλπ 

Πώς εννοεί ο Ελληνας τον πατριωτισμό: Να ψηφίζεις οπωσδήποτε τη ΝΔ, να λαμβάνεις  θέσεις στο δημόσιο, προνομιακές επιδοτήσεις, να αφήνεις ελλείμματα 10 δισ ευρώ το 2012  στις Τράπεζες ατιμώρητα κλπ κλπ. 

Να είσαι ένστολος ακόμη και ιερέας, να παριστάνεις τον μεταρρυθμιστή και τον αξιολογητή  του δημοσίου,  κι ας έχεις διορίσει τη μισή Ελλάδα και να έχεις προάγει την άλλη μισή σε  υψηλές θέσεις δικαστών ακόμα και Αρχιερέων. 

( Κοπέλι, μετά που θα ψηφίσεις τσί πολιτικές φαμίλιες, τότεσάς άμε κοπέλι μου να  πλερώσεις τα δάνεια, τα κλεμμένα και τσί διορισμούς. Ετσά κάνουνε οι καλοί  πατριώτες… Μπαίνουν στα μνημόνια) 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΊΑΣ 

Αυτή είναι μία ακόμη ηλιθιότητα και επιχείρημα <<Straw Man >> του λεγόμενου  αχυρανθρώπου. 

Και εξηγούμαι: 

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας (από τις μεγαλύτερες επαρχίες του Καναδά) με τον τίτλο << Η  Οικογένεια Πρώτα , Το Κράτος Τελευταίο, Family first State after >>. Οπως η οικογένεια  Μητσοτάκη πρώτα και μετά το κράτος..των ΄΄πατριωτώνε΄΄(ατάκα σε σήριαλ).

Ας κάνουμε μία ενδεικτική αντιπαραβολή με την Ελλάδα, έτσι για να γελάσουμε ή  καλύτερα να κλάψουμε: 

1) Μελέτη : Η Οικογενειοκρατία στην Κολομβία έχει λειτουργήσει ώς μηχανισμός  ανακατανομής εξουσίας, κρατικών πόρων, για τη διασφάλιση αξιωμάτων και θέσεων  σε μέλη των οικογενειών στη Δημόσια Διοίκηση και στην πολιτική. 

 ( Meyer – Sahling et al. 2018 ) 

1) Αντιπαραβολή με την Ελλάδα : ΄΄Οι φαμίλιες της Κρήτης και της Πελοποννήσου κυρίως, είναι ο βασικός μηχανισμός διανομής εξουσίας και όλων των άλλων. Ακόμη  και οι φυσικοί γονείς του δημοσίου χρέους κλπ, όπως στην Κολομβία.΄΄ 

2) Μελέτη: ΄΄Αυτή η άρρωστη κατάσταση συμβαίνει σε αναπτυσσόμενες χώρες σαν την  Κολομβία, Μεξικό, Βενεζουέλα κλπ ή σε πολύ διεφθαρμένες χώρες αναπτυγμένες σαν την Ελλάδα΄΄ ,λένε οι ( Alesina & Giuliano ,2014 ) 

2) Αντιπαραβολή με την Ελλάδα: Πρώτη χώρα στη διαφθορά ανάμεσα στα 17 κράτη  της ζώνης του ευρώ, χαμηλός δείκτης διάμεσης μόρφωσης και δημόσιο χρέος  παγκόσμιας εμβέλειας . 

 ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΒΙΑ ΤΟΥ΄΄ΕΣΚΟΜΠΑΡ΄΄ 

1) Μελέτη << Από το 2011 έως το 2017 ,η έρευνα διαπίστωσε ότι το 38% των  δημοσίων υπαλλήλων στην Κολομβία είχε συγγενή στη δημόσια διοίκηση και στην  πολιτική σκηνή >>. Γεμάτη από την οικογένεια Εσκομπαράκη και Εσκομπαράκου…και  ο νοών νοείτω…

1) Αντιπαραβολή με την Ελλάδα: << Εδώ αυτό το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο αφού  υπήρχε και υπάρχει έξτρα μοριοδότηση για τέκνα δημοσίων υπαλλήλων. Σε  πολιτικό επίπεδο τώρα, εάν πας σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα και φωνάξεις τα  ονόματα Κεφαλογιάννης, Σκουλάς, Παρασύρης κλπ, και γενικά όλα τα ονόματα  οικογενειών των χωρίων καταγωγής της οικογένειας  Βαρδινογιάννη, θα εντυπωσιαστείς. 

Το ίδιο συμβαίνει και στις φαμίλιες της Πελοποννήσου με Σαμαρά κλπ και των Χανιων και  πάσης Ελλάδος Μητσοτακέικο κλπ >> 

1) Μελέτη << Το 18% στην Κολομβία του΄΄Εσκομπάρ΄΄ είχε οικογενειακό δεσμό με τον  Διευθυντή ή προϊστάμενο της δημόσιας υπηρεσίας και το 11% εργαζόταν μαζί με  ένα μέλος της οικογένειας στον ίδιο οργανισμό. Στην Κολομβία του Εσκομπάρ δεν  συνυπήρξαν πολιτικές οικογένειες στην πολιτική εξουσία… 

 ( Benson et al. 2019 ) and ( Voth and Xu ,2021 ) 

1) Αντιπαραβολή με την Ελλάδα:  << Όχι μόνο αυτό συμβαίνει στη δημόσια διοίκηση  αλλά σε χειρότερο βαθμό στην πολιτική. Δήμαρχοι -Υπουργοί -Πρωθυπουργοί είναι  στην …εμπλοκή, στη συνύπαρξη, Μητσοτάκισμένων & Καραμανλησμένων κλπ.. (Πουθενά μπρέ στην Ευρώπη δε θωρείς και δε γροικάς ετανά τα  

γίβεντα… Παππούς, μπαμπάς, κοπέλια, γαμπροί και νύφες..ούλοι πάνω στο  ΄΄Ξύγαλο΄΄…>> 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Με ηγετικές ελίτ αρχοντοχωριάτες,  πολιτικούς γιδοβοσκούς και τυχοδιώκτες μόνο Ευρώπη δε θα γίνουμε. Το πολύ μια μικρογραφία της Σικελίας.

Δεν τα φάγαμε μεν μαζί, αλλά πολλοί κατά τα φαινόμενα θα θέλαμε να φάμε εάν δεν  φοβόμασταν. Οσοι από εμάς φοβούνται να αρπάξουν, ψηφίζουν΄΄κλεφτρόνια΄΄που θα  αναλάβουν τις νομικές ή τις πολιτικές ευθύνες της διαφθοράς. 

Ετσι θα δώσουν και σε εμάς μια θεσούλα στο δημόσιο, μια επιδότηση, μια διαφήμιση, μια  ασυλία από την εφορία, το κατιτίς τέλος πάντων. Να πάρουμε το ο,τιδήποτε με κάθε τίμημα, ακόμα και φιλώντας κατουρημένες ποδιές. 

Μήπως η Εθνική μας Αξιοπρέπεια είναι σε χαμηλό ιστορικό; 

Η πλειοψηφία του λαού που δεν συμμετέχει σε αυτή την διαφθορά δεν κυβερνά σχεδόν  ποτέ. Μιά φορά εμπιστεύθηκε εντολή στον Τσίπρα και αυτός βρέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό και με πολιτική ανωριμότητα.

Αποδείχθηκε ότι μεγάλο μέρος του λαού δεν τον απασχολεί σοβαρά η κλοπή των δημοσίων  πόρων και οι κίνδυνοι Εθνικής Ασφάλειας που ανακύπτουν από την διαφθορά φτάνει να  πάρει κάτι και αυτός . Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η μόνη στα 200 χρόνια του Ελληνικού κράτους  που δεν διασπάθισε ούτε ευρώ σε κολλητούς και φίλους. Είναι η ζωντανή απόδειξη αυτού  του ισχυρισμού. 

YΓ – ΕΡΩΤΗΜΑ: Πόσο αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που βάζουν το συμφέρον της οικογένειάς τους πάνω από το Εθνικό συμφέρον;

Δείτε επίσης: Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί