Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 16:30

Ομαλά συνεχίζει να εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και σε περίπου δύο ώρες, στις 7 το απόγευμα θα κλείσουν. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, τα στοιχεία έως τις 16:30 δείχνουν ότι η συμμετοχή ανέρχεται στο 48,76% στα 17.548 εκλογικά κέντρα (82%).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η συμμετοχή ίσως ξεπεράσει τα νούμερα του 2019. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2019 η συμμετοχή ήταν στο 57,78%.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης εμφανίστηκε σαν να λειτουργούν όλα ρολόι, ξεχνώντας το πρωινό φιάσκο, κατά την ενημέρωση που έγινε πριν λίγο στο υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας ότι το υπουργείο είναι πιστό, όπως είχε εξαγγείλει, στην τήρηση του προγράμματος.

Φιάσκο με τα τάμπλετ και την πρώτη συμμετοχή
Αστείες δικαιολογίες και μετάθεση ευθυνών στους δικαστικούς αντιπροσώπους από το υπουργείο Εσωτερικών για το επιτελικό φιάσκο με το σύστημα με τα τάμπλετ. Σημειώνεται ότι παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πρώτο στοιχείο της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, η συμμετοχή των πολιτών μέχρι τις 13:30, δόθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν 4 ώρες μετά από την ώρα που είχε προσδιοριστεί αρχικά.

Σε ενημέρωση που έκανε, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης τα «μάσησε» στην προσπάθειά του να απαντήσει γιατί τελικά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή στις 10.30, όπως είχε ανακοινωθεί. «Επιχειρήσαμε να δώσουμε αποτέλεσμα κοντά στις 11, αλλά το δείγμα ήταν πολύ μικρό» ψέλλισε, δείχνοντας ως υπεύθυνους τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο στενό «παράθυρο» 10-10.30 που τους είχε δοθεί.

«Έφταιγε ο συντονισμός του ανθρώπινου παράγοντα» επανέλαβε λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί