Εργαλειοποίηση και ηλιθιοποίηση

Του Μιχάλη Τζανάκη

Κι όμως οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη «εργαλειοποιούν» τη συμφορά που τους βρήκε κάνοντας … «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση παραμονές εκλογών! Αυτή την καταπληκτική δήλωση την έκανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός από τηλεοράσεως και θα μπορούσε να είναι η «κοτσάνα» της ημέρας συναγωνιζόμενη επάξια την άλλη σαχλαμάρα του ανιψιού που ψάχνει εναγωνίως στην Αθήνα την … «Πολιτεία του Πλάτωνα»!!!

Δείτε: Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε με τη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών (Βίντεο)

Επική γκάφα Μπακογιάννη: Νομίζει ότι η «Πολιτεία» του Πλάτωνα, είναι όντως… πολιτεία με κτίσματα!- Δείτε το βίντεο

Αμετροέπεια, πλήρης έλλειψη ενσυναίσθησης, παχυδερμισμός, αδολεσχία, υπεροψία ή μήπως όλα αυτά στην συσκευασία του ενός; Θράσος ή βλακεία; Μπορεί ένας «ηγέτης» να ασεβεί απέναντι σε ανθρώπους που βιώνουν τον υπέρτατο πόνο εξαιτίας της διάλυσης του κράτους μέσα στο οποίο ανήκουν και το πληρώνουν αδρά; Ποιος δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε –ακόμα και σε πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες- να μιλά δημόσια για «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας και να αποδίδει ευθύνες σε ανθρώπους που ζουν έναν κανονικό «Εφιάλτη» ότι τους ενδιαφέρει κατά προτεραιότητα να κάνουν «αντιπολίτευση» στην απερχόμενη κυβέρνηση!

Όχι, ο δημοσιογράφος-υπάλληλος δεν αντέδρασε ως όφειλε, πράγμα διόλου περίεργο, αλλά σε τι άλλωστε αντιδρούν οι υποτιθέμενοι «ελεγκτές» της εξουσίας; Φερέφωνα κανονικά είναι και ως τέτοια έχουν καταλήξει να αξιολογούνται από τους πολίτες. Το θλιβερό σε όλα αυτά δεν είναι η πομφόλυγα της «εργαλειοποίησης» που επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά η πλήρης ηλιθιοποίηση που επιχειρείται, δείγμα πόσο εκτιμούν  οι «κρατούντες» την νοημοσύνη μας και την ηθική μας, προφανώς σε πλήρη αναλογία με την δική τους!

Είναι εμφανές ότι το … Χάρβαρντ κάνει μισές δουλειές, ειδικά για εκείνους που δεν σπουδάζουν με υποτροφία σ΄αυτό, αλλά καταβάλλοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την απόκτηση του τίτλου σπουδών. Ελλειμματικά τα μαθαίνουν τα γράμματα, «εργαλειοποιούν» την υποτιθέμενη «μόρφωσή» τους και ενίοτε θεωρούν ότι απευθύνονται σε κανονικούς κρετίνους, άλλοτε προσβάλλοντας νεκρούς κι άλλοτε επιχειρώντας να ανασύρουν την … «Πολιτεία του Πλάτων»!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί