Αλ. Τσίπρας: «Την άλλη Κυριακή που κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εμείς θα ξεκινάμε το μεγάλο μας έργο» (Βίντεο)

«Είμαστε ήδη μπροστά, η νίκη θα είναι μεγάλη την επόμενη Κυριακή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή που κάποιοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εμείς θα ξεκινάμε το μεγάλο μας έργο».

«Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στη συγκάλυψη. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην ασυδοσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι άλλα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αλαζονεία, μεγαλύτερη αδικία, μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στην οικογενειοκρατία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ψηφος σας στις 21η Μαίου είναι ψήφος για τη ζωή μας. Το σύνθημα για ψήφο στην αλλαγή εν είναι μήνυμα να μηρυκάσουμε τα συνθήματα του χθες, είναι σύνθημα που έχουν στην ψυχή και την καρδιά τους.

Διασχίζοντας αυτές τις μέρες την Ελλάδα είδα, άκουσα, κατάλαβα πώς αυτό είναι η προσδοκία των απλών ανθρώπων. 

Αλλαγή θέλει ο νέος που δουλεύει απλήρωτα 12ωρα. Ο καταστηματάρχης που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές. Ο συνταξιούχος που πασχίζει να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του. Η εργαζόμενη μητέρα, που με δυο επισκέψεις στο σουπερμάρκετ για να πάρει τα απαραίτητα για το παιδί της, φεύγει ο μισός μισθός.  Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που κρατάνε με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία μας. 

Οι μαθητές που διαβάζουν αυτές τις μέρες αλλά τρέμουν μην πέσουν στη μέγγενη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.  

 Και αυτά τα συναισθήματα, μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική. 

Σε απόφαση ψήφου. Ως εδώ!  Με την αλαζονεία. Με την αδιαφορία. Με την αισχροκέρδεια. 

Με την οικογενειοκρατία. Με το παρακράτος. Με τη αδικία. Την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη. 

 Άκουσα όμως σήμερα τον κο Μητσοτάκη να λέει σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα : 

«Έχουμε μεγάλο ρεύμα». Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πως γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κου Μητσοτάκη και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στη καθημερινή τους ζωή. Που είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα. 

Μη το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς ; Το μόνο μεγάλο που έχει σχέση με το ρεύμα είναι οι λογαριασμοί που καλείται να πληρώσει το μέσο νοικοκυριό εξετίας του κου Μητσοτάκη. 

Και αναρωτιέμαι τι θα μας λένε σε μια βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν ότι για το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουνε πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα.  

 Αυτά τα άτιμα τα υπόγεια ρεύματα όλο τους ξεφεύγουν».  

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών σημειώντοντας «Εκτός από όλα αυτά όμως, αφήνει όμως πίσω του και μια βαθιά πληγή στη Δημοκρατία.  Τραυμάτισε σοβαρά τη δημοκρατία ο κύριος Μητσοτάκης.  

Οι υποκλοπές είναι έγκλημα. Που το ομολόγησε μάλιστα πριν λίγες μέρες στο ντιμπέιτ.  

Κι ακόμα χειρότερο έγκλημα η απόπειρα συγκάλυψης.  

Εννιά μήνες κρύβεται και δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σε ζωντανή σύνδεση, αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του και την ενοχή του. 

Και αναρωτιέμαι : Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε γίνει αυτή η δημόσια ομολογία και δεν θα είχε παραιτηθεί αυτός που ομολόγησε; Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα η δικαιοσύνη θα είχε μείνει άπραγη μπροστά σε αυτή την εξόφθαλμη καταστρατήγηση της δημοκρατίας και των θεσμών;» 

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στα κόμματα του προοδευτικού χώρου, θέτοντας τους καίριες ερωτήσεις.  

«Τι είναι πιο ωφέλιμο; Να σταματήσουμε μαζί τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; 

Ή να λέμε στον κόσμο ότι η ασυδοσία των funds και ο νόμος που προστατεύει την πρώτη κατοικία είναι το ίδιο πράγμα; 

Να επαναφέρουμε το 8ωρο; Ή να λέμε ότι τα απλήρωτα 12ωρα είναι ίδια με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων; 

Να πάμε τον προϋπολογισμό για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ όπως στην Ευρώπη; 

Ή να λέμε ότι οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι ίδιο με την πρόσληψη καθηγητών;  

Να δώσουμε χώρο στη Δικαιοσύνη να ρίξει φως στις υποκλοπές ή να δηλώνουμε ξαφνικά ότι εντάξει, δεν έγιναν και τόσες πολλές.  

Και ότι εκείνοι που αποκάλυψαν τις δεκάδες των υποκλοπών έχουν κάποιο πονηρό σκοπό; 

Να δώσουμε ανάσα στην κοινωνία, ή να διευκολύνουμε τελικά τον κύριο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως λύση, ενώ είναι το πρόβλημα;  

Αυτά είναι τα ερωτήματα.  Αυτά είναι τα διλήμματα.  Και απαιτούν καθαρές απαντήσεις.  

Μητσοτάκης ή αλλαγή.  Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη. Κυβέρνηση ασυδοσίας, ή κυβέρνηση συνεργασίας. Και σε αυτά τα διλήμματα έχουμε ιστορικό χρέος να απαντήσουμε. 

Και η απάντηση σ’ αυτά τα διλήμματα ξεκινάει από  την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.  

Αυτό λέει η πολιτική λογική, αλλά και η απλή αριθμητική. 

Ήττα του Μητσοτάκη χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει» 

Επίσκεψη και στα Τρίκαλα

Το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα Τρίκαλα. 

Δείτε επίσης: Ο Αλ. Τσίπρας από τα Τρίκαλα: “Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά” (βίντεο)

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας όπου απευθύνθηκε σε πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε μηνύματα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το μέτωπο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να μας λένε ότι το ίδιο είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο η ΝΔ που έχει καταργήσει το 8ωρο, έχει κάνει τους εργαζόμενους να ζουν σε καθεστώς ζούγκλας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε με μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ:

«Με τον κ. Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Ο Ανδρέας δεν είχε ποτέ μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Ένα είναι το μέτωπό μας, ο κύριος Μητσοτάκης και η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Να έχουμε στις 22 του Μάη προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Με γονείς θυμάτων των Τεμπών 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα στα Τρίκαλα με τους γονείς των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, της Αναστασίας, Θώμης και Χρύσας Πλακιά, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δείτε επίσης: Με γονείς θυμάτων των Τεμπών ο Αλ. Τσίπρας: «Εδώ και έναν μήνα η λέξη «Τέμπη» είναι σχεδόν απαγορευμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ»

Οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών ζήτησαν να συναντήσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να του εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εδώ και έναν περίπου μήνα η λέξη «Τέμπη» είναι σχεδόν απαγορευμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ. Και κανείς δεν προβάλει τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους.

Του ζήτησαν να δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί η τραγωδία και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και τον ενημέρωσαν για την αυριανή κινητοποίηση του Συλλόγου τους στις Σέρρες, έξω από τα γραφεία του πρώην υπουργού και υποψηφίου βουλευτή στις Σέρρες κ. Καραμανλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποψηφιότητά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στον πόνο τους, αλλά και στην προσπάθειά τους να βρουν δικαίωση για τον άδικο χαμό των παιδιών τους, προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα. Και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε οι ένοχοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, πρόσφατα συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έγιναν έξαλλοι με τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από το γεγονός ότι το Μαξίμου όχι μόνο διέρρευσε τη συνάντηση που είχαν, αλλά ότι έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών αναμένεται να βρεθούν και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται την Κυριακή στις Σέρρες ενάντια στην προκλητική υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί