Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: «Έφυγε» στα 29 του ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης 

Στα 29 του χρόνια έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί. Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, με θητεία σε ΠΑΟΚ, Φίλιππο Βέροιας και Τρίκαλα (στην Basket League) «έφυγε» από τη ζωή στη ηλικία 29 ετών!

«Νικήθηκε» από τον καρκίνο, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του, αφού την πρώτη φορά ο καλαθοσφαιριστής είχε βγει νικητής από την περιπέτεια υγείας.

Εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Βαρυτιμιάδης αγωνίστηκε τόσο στη Σουηδία, όσο και στην Αυστρία.

Στην ηλικία των 17 ετών είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχοντας προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έπαιξε μεταξύ άλλων για τον Φίλιππο Βεροίας στην Ελλάδα, αλλά και τις Umeå BSKT, BSW Sixers και Raiffeisen Dornbirn Lions, στην Σουηδία και την Αυστρία.

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ με την φανέλα του οποίου είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 29 ετών! Μαχητής μέχρι το τέλος, ο Αλέξανδρος έδωσε έναν γενναίο και αξιοπρεπή αγώνα, όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Υπήρξε αθλητής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με τον οποίο το 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί