Μητσοτάκης: Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και χρήματα των πολιτών στις κομματικές συγκεντρώσεις!

Εθισμός στο ψέμα: Έλεγε ότι δεν θα μετακινείται με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο – Π. Τσαπανίδου: Ως εδώ στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία- “Είναι πρωθυπουργός και θα κάνει ό,τι θέλει”, λέει προκλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο χρησιμοποιεί ασυστόλως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πηγαίνει στις προεκλογικές κομματικές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τις προεκλογικές περιοδείες του αρχηγού της ΝΔ τις πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

(Γενικευμένο αυτό με τους “άριστους”. Δείτε και τον Αυγενάκη, με βάση τα στοιχεία που αποκάλυψε το Candiadoc: Πάρτι Αυγενάκη με το δημόσιο χρήμα: Eκλογική εκστρατεία με χρήμα του κράτους! – Σπατάλη 10δων χιλιάδων € μόνο τον Απρίλιο! (έγγραφα)

Μητσοτάκης αεροπλάνο
photo/inkefalonia

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κρατικό αεροπλάνο επέλεξε να πάει και στη σημερινή (4/5) προεκλογική επίσκεψη στην Κεφαλλονιά.

Το γεγονός συνιστά πρόκληση καθώς το κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο είθισται να χρησιμοποιείται για επίσημες κρατικές αποστολές στο εξωτερικό και σε ορισμένες περιπτώσεις για επίσημες κρατικές αποστολές εντός της Ελλάδας.

Τα άκρως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ εννοείται ότι σιωπούν την ίδια ώρα που όταν τα ηνία της χώρας είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατασυκοφαντούσαν με δημοσιεύματα ότι χρησιμοποιεί το κρατικό πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τον επέκριναν ότι σπαταλά χρήματα από το δημόσιο ταμείο.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 δεν διανοήθηκε καν να πηγαίνει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις με χρήματα των φορολογουμένων.

Π. Τσαπανίδου: Ως εδώ στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη χρήση του κρατικού πρωθυπουργικού αεροπλάνου -και άρα χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών- για τις προεκλογικές ανάγκες της ΝΔ, εξαπέλυσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δήλωσή της επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται» και καταλήγει λέγοντας: «Στις 21 Μαΐου λέμε “Ως εδώ” στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία».


Αναλυτικά η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου


«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό, τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. 
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. 
Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία».

Σκέρτσος: Απροκάλυπτα κυνικός – Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και θα κάνει ό,τι θέλει

Απροκάλυπτα κυνικός εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος στο press room αναφορικά με τη χρήση του πρωθυπουργικού σκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής θητείας του έδειξε ότι βαδίζει στο μοναδικό μονοπάτι που γνωρίζει αυτό της αλαζονείας που απορρέει από την αντίληψη ότι το κράτος του ανήκει,  έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμφανιστεί επιθετικός μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις κομματικές, προεκλογικές εξορμήσεις του.

Πιο συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε με αφορμή τη δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τις προεκλογικές ανάγκες της ΝΔ.

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά με ασυναγώνιστη αυθάδεια και ύφος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι, πρωθυπουργός είναι και θα κάνει ό,τι θέλει.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και μέχρι και την επόμενη της 21ης Μαΐου μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων της χώρας» είπε ανερυθρίαστα ο Άκης Σκέρτσος.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτοντας το «boss» είπε ότι «δεν γνωρίζει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφους για το ταξίδι του στην Κεφαλονιά», την ώρα που τοπικά μέσα φιλοξενούν φωτογραφίες και βίντεο.

Εθισμός στο ψέμα: Έλεγε ότι δεν θα μετακινείται με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο

Επικίνδυνο εθισμό στο ψέμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως καταδεικνύει η αλαζονική συμπεριφορά του ακόμα και στο θέμα της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροπλάνου για τις κομματικές, προεκλογικές περιοδείες του.

Κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζόταν στις συνεντεύξεις του ως ένας πολιτικός που σέβεται το δημόσιο χρήμα, δεν του λέει κάτι το «γκλάμουρ» της εξουσίας καθώς έζησε την εξουσία από κοντά και την έχει απομυθοποιήσει. «Δεν μου λένε πολλά πράγματα ούτε τα κυβερνητικά αεροπλάνα, ούτε η χλιδή» ήταν η fake news αναφορά του.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε με δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ σε συνέντευξή του την 1η Ιουλίου 2019.

Χ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Θα το χρησιμοποιείτε;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όταν είναι απαραίτητο βέβαια. 
Χ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Όταν δεν είναι θα παίρνετε της γραμμής;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επειδή έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όταν δεν είναι απαραίτητο δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο Πρωθυπουργός με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Όταν είναι απαραίτητο, βεβαίως. Γιατί όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται ο Πρωθυπουργός να μπορεί να μετακινείται με ταχύτητα. Αλλά δεν μου λέει εμένα κάτι το «γκλάμουρ» της εξουσίας.

Να σημειωθεί ότι λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάϊο του 2019, η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε προσωπικό του ταξί.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί