«Νερό, ρεύμα, καύσιμα στα ύψη…η σύνταξη φτάνει μόνο για ένα δεκαήμερο»

Την θέση της για τις εκλογές και πώς τις εκλαμβάνει μερίδα πολιτών παρουσιάζει πολίτης του Ηρακλείου, μέσω κειμένου που απέστειλε στο Candiadoc.

Αναλυτικά το κείμενο:

Φίλοι μου αγαπημένοι εδώ και αρκετές μέρες σταμάτησα να γράφω εδώ.Ενιωσα την ανάγκη της αποστασιοποίησης από αρκετά που τριβελιζουν το νου μου .

Απόψε σαν κάπως να εμπνεύστηκα από κάποιες συζητήσεις…για ένα θέμα πεζό πλέον…τις επικείμενες εκλογές.Ετσι αυθόρμητα ποσταρα απόψε την αίσθηση που πιάνω…την αδιαφορία του κόσμου για τις εκλογές.Δεν κινείται φύλλο στο φεισμπουκ.

Σωστά είπε ένας φίλος ότι επικρατεί παγωμαρα… αφού όποιος και να βγει ,δεν προβλέπονται αλλαγές.Και συμφωνώ μαζί του.

Είναι πολλά αυτά που σκέφτομαι και που όλοι οι συνειδητοί πολίτες αυτήν την περίοδο ντουχιουντιζουμε αν και που θα ρίξουμε το ψηφαλακι.Και που πια έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε όσους μας εκπροσωπούν.Διλημματα συγκρούσεις εσωτερικές και αίσθημα ματαίου.

Ένα από τα πράγματα που με προβληματίζουν είναι η πλήρης έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα του κοσμακη.Η πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο κόσμος είναι βαθειά.Παει στο σούπερ μάρκετ βρίσκει τη φέτα 7 ευρώ τα αλλαντικά 5.5 τα μήλα 5 € και πάει στο ταμείο και για μισή σακούλα δίνει 50€.Και του λες πως τα βλέπεις τα πράγματα???Και θεωρεί ότι όλα πάνε καλά.Νερό, ρεύμα, καύσιμα στα ύψη…η σύνταξη φτάνει μόνο για ένα δεκαήμερο.Και όμως έχει πειστεί ότι όλα πάνε καλά με την παρούσα κυβέρνηση Και βεβαίως βεβαίως ζητώ οι κανονικότητα και πάλι το ίδιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Κλαπ κλαπ κλαπ και μπράβο στα κανάλια που κάνουν άριστα τη δουλειά τους και τυφλώνουν το λαό και πάει λέγοντας.Και άντε βρες την άκρη.

Τώρα θα μου πεις όταν πλέον οι κυβερνήσεις είναι υπηρεσιακές τι θες και τι γυρεύεις?!!Σε ένα κόσμο που παγκόσμια βασιλεύει ο πλούτος των λίγων και ισχυρών και οι εντολές και τα κουμάντα γίνονται με άνωθεν εντολές και που κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτόνομες πολιτικές για τη χώρα του. ..Ε???,Τι να περιμένουμε πια??!

Μέσα όσο αυτό το σκοτάδι που μας έχουν εγκλωβίσει οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ρουά ματ.

Ο καθένας ψηφίζει ελεύθερα το θέμα είναι με ποιο γνώμονα πας στην κάλπη.

Προσωπικά βιώνω πένθος γιατί οι αληθινές βαθύτερες διαχρονικές αξίες που καθόριζαν την πολιτική έχουν χαθεί.Δυστυχως είμαστε λίγοι αυτοί που μέσα μας υποφέρουμε γιατί ναι μεν καλό το υπουργείο οικονομικών και εξωτερικών αλλά όλοι οι λοιποί τομείς έχουν κατακρεουργηθει .Όλα πλέον στο βωμό του χρήματος χωρίς πνεύμα και ηθική.Οραματα όνειρα πιστεύω όλα ανύπαρκτα βαθειά πλακωμενα στην ψυχή μας που πια απελπισμένα ψάχνει για λίγο φως.

Δυστυχώς οι χρόνιες απογοητεύσεις και ματαιώσεις έχουν οδηγήσει στο να μην πιστεύουμε πια σε κανένα και τίποτα σε καμία αλλαγή.Και είναι πραγματικά πολύ οδυνηρό να φτάνουμε να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς χρώμα, χωρίς ψυχή, χωρίς διάνοια.

Δεν γράφω με σκοπό να κατευθύνω ή να επηρεάσω κανένα.Δηλωνω απλώς την βαθειά μου απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας και από τους εκπροσώπους του.

Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι καρφί δεν τους καίγεται για τον κοσμακη μας βλέπουν σαν αριθμούς με ημερομηνία λήξης και κατά τη γνώμη μου το λευκό ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και όχι να ανεβάζει το πρώτο κόμμα.

Όταν οι κυβερνήσεις δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν τους ίδιους τους τους ψηφοφόρους εμείς γιατί να μπαίνουμε σε διαδικασία να τους εκλέγουμε??!

Τελικά ποιος θα καθορίσει το μέλλον μας το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Λυπάμαι πολύ αλλά μας έχετε προδώσει.Αν υπήρχε στοιχειώδης σοβαρότητα το θέμα δεν θα πήγαινε στις κάλπες αλλά όλοι που αγαπούν την πατρίδα μας θα έσκυβαν ταπεινά το κεφάλι θα συνεργάζονταν και θα έβρισκαν από κοινού λύσεις για την έξοδο από τα τόσο κρίσιμα θέματα που όλοι ο ένας πίσω από τον άλλο υπέγραψαν απανωτά μνημόνια.

Αυτά και πολλά άλλα που μόνο θυμό οργή απογοήτευση απελπισία μας έχουν οδηγήσει να βιώνουμε σε καθημερινή βάση.

Να σκεφτούμε αν αξίζει πια ο μαζοχισμός με τις όποιες επιλογές μας ή πως θα αλλάξουμε ροτα.

Αρκετά.

Με όσα μου ήρθαν στο νου και όσα κουβανει η ψυχή μου.

Ρένα Τσιμπραγού

Ανθοθεραπεύτρια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί