“Τελικός” τίτλου ΠΑΟ και ΑΕΚ την Κυριακή στη Λεωφόρο- Ο Άρης “καθάρισε” την Ευρώπη

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός έναντι του Βόλου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 75 πόντους.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη και του Άντρας Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο και την Κυριακή (30/4) θα βρεθούν απέναντι στην ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τον «τελικό» τίτλου. Η ΑΕΚ πάντως χθες, στο τελευταίο παιγνίδι της ημέρας, κέρδισε τον ΠΑΟΚ 4-0, που από το 9′ έπαιζε με 10 παίκτες και στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκόρ με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως το γρήγορο γκολ του Ιωαννίδη στο 15ο δευτερόλεπτο του δευτέρου μέρους απλοποίησε τα πράγματα.

Στο 48’ το γύρισμα του Παλάσιος βρήκε τον Βέρμπιτς, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά εκτός εστίας, ενώ δύο λεπτά αργότερα (50’) ο Άλχο έσωσε την τελευταία στιγμή με το κεφάλι, τη σέντρα προς τον Ιωαννίδη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να επιτίθενται με πολύ καθαρό σχέδιο και στο 65ο λεπτό έφτασαν σε δεύτερο γκολ.

Στο 80’ ο Βόλος είχε την πρώτη τελική του στο παιχνίδι με ένα μακρινό σουτ του Καρτάλη που πέρασε λίγο άουτ απ’ την εστία του Μπρινιόλι, ενώ στο 90’ ο Σπόραρ δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» καλά την μπάλα προ του Κότνικ για να κάνει το 3-0.

Εύκολα η ΑΕΚ

ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική των play off και την Κυριακή (30/4) θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι «Δικέφαλοι» μέσα στο 10ο λεπτό ήταν με μείον ένα παίκτη λόγω αποβολής του Κάργα με απευθείας κόκκινη κάρτα και πριν συμπληρωθεί το ημίωρο η Ένωση είχε ήδη κάνει το 2-0. 

Τα γκολ που της χάρισαν τη νίκη πέτυχαν ο Τσούμπερ στο 21΄, ο Μουκουντί στο 24΄, ο Γκαρσία στο 77΄ και ο Φερνάντες στο 86΄.

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Άμραμπατ – Σβαμπ

Κόκκινη: Κάργας (9΄)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70΄ Φερνάντες), Πινέδα (59΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Ελίασον), Τσούμπερ (79΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79΄ Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον (67΄ Σάστρε), Κετζιόρα, Ντάντας (75΄ Ντάντας), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75΄ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (21΄ Νάσμπεργκ)

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» την Ευρώπη οι Θεσσαλονικείς

Ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε τη νίκη με 2-1 στο ματς της 6η αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν στη νίκη χάρη στο απευθείας κόρνερ του Λουίς Πάλμα στο 36′ και το γκολ του Μπριάν Νταμπό στο 65′), ξεφεύγοντας επτά βαθμούς από τον Βόλο. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δυναμικοί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο 3ο λεπτό, από σέντρα του Μάριου Βρουσάι, ο Μπακαμπού ανάγκασε με κεφαλιά τον Κουέστα σε επέμβαση, με τον Γιώργο Μασούρα να αστοχεί στην επαναφορά, με τον Μασούρα να αστοχεί στην επαναφορά.  Λίγο αργότερα ο Ισπανός τερματοφύλακας  έδιωξε σε κόρνερ στην αριστερή γωνία του το σουτ του Φορτούνη ενώ στο 11′ το δεξί σουτ του Νταρίντα πέρασε άουτ. 

Ο Ουσεϊνού Μπα παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση εξέθεσε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη σημειώνοντας ένα απίστευτο γκολ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το δυνατό σουτ του Γκαρσία, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαν Εμβιλά, ωστόσο ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με νέα χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, ενώ στο 65′ ο Χουάν Ιτούρμπε έκανε το γύρισμα, ο Μπα αντί να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Νταμπό που σε κενή εστία κι εξ επαφής έκανε το 2-0.

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταμπό (89′ Ενκουλού), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (76′ Καμάτσο), Καμαρά (89′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (58′ Ιτούρμπε). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86′ Ραμόν), Κασάμι (59′ Χουάνγκ), Εμβιλά, Βρουσάι (74′ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (58′ Μπιελ), Μπακαμπού (86′ Ελ Αραμπί). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί