Επτά άτομα παραπέμπονται σε δίκη για το γηροκομείο στα Χανιά

Σε δίκη παραπέμπονται επτά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτων δεκάδων ηλικιωμένων στην ιδιωτική δομή Αγία Σκέπη στα Χανιά.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Χανίων, πρότεινε την παραπομπή σε δίκη της μητέρας και κόρης, ιδιοκτήτριες της δομής, ενός γενικού γιατρού και ενός ψυχιάτρου, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι, καθώς και τριών ακόμα εργαζομένων, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας τους αποδίδει τις κατηγορίες της διεύθυνσης, συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελούμενης με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

Στην εισήγηση περιγράφονται οι πράξεις και οι παραλείψεις που φέρονται να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται πως παρέλειπαν να τους χορηγούν τροφή, νερό και αναλώσιμα για την υγιεινή τους, ενώ τους αποδίδει και πως προέβαιναν σε χημική καθήλωση των τροφίμων.

Τέλος, παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία, ενώ εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος των ηλικιωμένων.

Πλέον το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την οριστική παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορούμενων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί