Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε παρέμβαση στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει την τροπολογία που παρεμβαίνει στη λειτουργία του Αρείου Πάγου με φόντο το εκλογικό «φρένο» στο μόρφωμα Κασιδιάρη.
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των 4 χρόνων κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Θα περίμενε κανείς να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή να υπερασπιστεί το έργο που έκανε η κυβέρνησή του» σχολίασε με δεδομένο ότι αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής όχι μόνο πριν τις εκλογές, αλλά και με την παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία όπως είπε.
«Βέβαια, είναι ο κ. Βορίδης στο πόδι του» σχολίασε. «Αφού αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι το ντιμπέιτ, να στείλει εσάς αφού καλά τα πάτε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδόμησε μία προς μία τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πριν από τέσσερα χρόνια. Για τους λιγότερους φόρους, που πράγματι μείωσε αλλά μόνο για τους πολύ πλούσιους, αφήνοντας στα ύψη την έμμεση φορολογία μέσω της οποίας λεηλατήθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Για τις πολλές επενδύσεις, που όλο παραπέμπονται για το μέλλον και στην πλειονότητά τους αφορούν real estate και deals από funds, που χρηματοδοτούνται μάλιστα με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες. «Αυτό λέγεται κερδοσκοπικός οπορτουνισμός» τόνισε, επικαλούμενος τον όρο που χρησιμοποίησε σε άρθρο του ο Κ. Σημίτης. «Δεν τον λες και ΣΥΡΙΖΑ τον Σημίτη;» σχολίασε με νόημα.
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τις πολλές και καλές δουλειές που υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας τα χτυπήματα που έδωσε η κυβέρνηση στα εργασικά δικαιώματα τα τελευταία χρόνια. «Μιλήστε με εργαζόμενους να δείτε τι βιώνουν, την αγωνία της απόλυσης και έναν μισθό αναξιοπρέπειας» είπε. Αναφέρθηκε στους συνταξιούχους, από τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε συνολικά 7,5 δισ. Μίλησε ακόμη για την υγεία και την εκκωφαντική αδιαφορία της κυβέρνησης να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για την παιδεία με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάργηση σε μια νύχτα σχολών κυρίως περιφερειακών πανεπιστημίων.