Στο πλευρό των εργαζομένων του Βενιζελείου και οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ – Κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση

Κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση

Tην στήριξή του στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων του Βενιζελείου ενάντια στη  συνειδητή υποβάθμιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το οποίο απευθύνει κάλεσμα για την στάση εργασίας και τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Βενιζέλειο στις 10.00, στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στέκεται αγωνιστικά δίπλα στους εργαζόμενους του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νοσοκομείου και στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων του νοσοκομείου που έχει προκηρύξει την ΤΡΙΤΗ 11 Απρίλη ενάντια στη  συνειδητή υποβάθμιση συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ, ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ.

Στην ίδια μοίρα, με μεγάλη επιβάρυνση βρίσκονται και κλινικές του ΠΑΓΝΗ αλλά και τα  Κέντρα Υγείας. Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Για όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και τις έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να επαναλάβουν το «θρίαμβο». Δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά καταγγέλλουμε τη σταδιακή υποβάθμιση του συστήματος Υγείας. Η κάθε κυβέρνηση ως τώρα έβαζε από ένα λιθαράκι με κάθε νομοσχέδιό της, όπως με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, τις επισφαλείς διακομιδές διασωληνωμένων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.

  • Την ώρα που οι νέοι γιατροί υποχρεώνονται να πληρώνουν με την αγωνία και τον αγώνα χωρίς αύριο, την διαλυτική πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της αναξιοπρέπειας που ζούμε.
  • Την ώρα που όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης καταρρέουν αλλά και το ΠΑΓΝΗ αντιμετωπίζει οριακές καταστάσεις λόγω της υποστελέχωσης και της υποβάθμισης ζωτικών ειδικών τμημάτων.
  • Την ώρα που στην Κρήτη καταγράφονται ιστορικές κινητοποιήσεις για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Αυτή την ώρα δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κέντρο υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί