Συνταξιούχοι Κρήτης: Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία των αυξήσεων ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου με αφορμή τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση που οργάνωσαν τα συνεργαζόμενα σωματεία των συνταξιούχων στα Λιοντάρια.

Δείτε:

Διαμαρτυρία συνταξιούχων του Ηρακλείου κατά του προεκλογικού επιδόματος – απάτη του Κ. Μητσοτάκη (Φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες μαζική, μαχητική σε συμμετοχή συνταξιουχικών σωματείων, η Συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων Ηρακλείου στην πλ. Λιονταριών και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τις συντάξεις,  να πουν πως φτάνει πια η λεηλασία των συντάξεων, της υγείας, της αξιοπρέπειας μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία των αυξήσεων ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση και την κοροϊδία των κυβερνήσεων αυτών που καταλήστεψαν τις συντάξεις μας. Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Η πορεία κατέληξε στη πλατεία Ελευθερίας όπου εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.     

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Λενακάκης Γιώργος, Α’ Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αγώνες και η δράση των συνταξιούχων, να μην προσαρμοστεί κανένας στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, οι αγώνες που έρχονται είναι ακόμη πιο σημαντικοί. Οι συνταξιούχοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από τους επίδοξους «σωτήρες», τωρινούς και παλαιότερους, αφού έχουν επιλέξει να υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, τα μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τις εξυπηρετούν.

Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν δέκα πέντε (15) και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης:

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ηρακλείου, Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλ/νιών Ομίλου ΟΤΕ, Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηρακλείου. 

Στο χώρο της συγκέντρωσης παραβρέθηκε και δήλωσαν την συμπαράσταση τους, το Συνδικάτο  Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Μουσείου Ηρακλείου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί