«Ο Αυγενάκης δίνει τα χρήματα των ομάδων SL2 σε επιτροπές αγώνων στο Ηράκλειο»!

«Ο κ. Αυγενάκης έκανε τον αθλητισμό πεδίο εξυπηρέτησης πολιτικοοικονομικών συμφερόντων και πεδίο άσκησης προσωπικής επιρροής, αυτό πρέπει να το έχουμε καθαρό»

O τομεάρχης αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραϊτης μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την οποία υπογράφουν ακόμη 19 βουλευτές και βουλεύτριες σχετικά με την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα και την ελάχιστη ενίσχυση στην Super league 2.

«Ο κ. Αυγενάκης έκανε τον αθλητισμό πεδίο εξυπηρέτησης πολιτικοοικονομικών συμφερόντων και πεδίο άσκησης προσωπικής επιρροής, τίποτε άλλο, αυτό πρέπει να το έχουμε καθαρό. Έχει ακολουθήσει την πολιτική του σταγονόμετρου που την χρησιμοποίησε τόσο στην τακτική επιχορήγηση των ομοσπονδιών και σωματείων όσο και στη χρηματοδότηση από το στοίχημα», θα πει αρχικά ο Θάνος Μωραϊτης και θα συνεχίσει:

«Θέλω να θυμίσω ότι εργαλειοποίησε την Γενική Γραμματεία και χρησιμοποίησε δυστυχώς τον αθλητισμό ως ένα μέσο προσωπικής προβολής και όχημα δημοσίων σχέσεων. Δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αυτό το μεγάλο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού αθλητισμού. Ο κύριος Αυγενάκης επί τρεισήμισι χρόνια τώρα εκχωρεί δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα με φωτογραφικούς και αδιαφανείς διαγωνισμούς, από το ΟΑΚΑ μέχρι το ΣΕΦ και από την Παιανία μέχρι τον Αγιο Κοσμά, συμβαίνουν πράγματα για τα οποία όχι μόνο δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί αλλά είναι τραγικά για τον ελληνικό αθλητισμό

Εχουμε μείωση της κρατικής επιχορήγησης ομοσπονδιών, το παράδειγμα του ΣΕΓΑΣ είναι χαρακτηριστικό. Ας δούμε το θέμα με την Super league 2, είναι τραγικό. Ένα πρωτάθλημα και μια κατηγορία εμπνεύσεως Αυγενάκη εξελίσσεται σε παρωδία. Ηταν ξεκάθαρο ότι θα έπαιρναν κάποια εκατομμύρια με υπουργική απόφαση. Από τα 8.5 στα 5,2 και από τα 5,2 στο 1,7 στις ομάδες της SL2 δίνει 70.000 το χρόνο, είναι μια κοροϊδία, μιλάμε για ομάδες που δεν μπορούν να συντηρηθούν. Και είναι η δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία στη χώρα μας όπου εκεί θα αναδειχτούν τα νέα ταλέντα, τα νέα παιδιά, αυτά που έχουν φάει ώρες, μέρες, χρόνια στις ακαδημίες, με τους γονείς τους δίπλα, είναι η κατηγορία που μπορούν να αναδειχτούν και να δουν αν μπορούν να εκπληρώσουν το όνειρό τους.

Σε αυτή την κατηγορία βάζει ταφόπλακα ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο μιας εμπορευματόποίησης των πάντων και σε ένα πάρτι των μάνατζερ. Εμείς είμαστε απέναντι από αυτή την πολιτική, είμαστε απέναντι από αυτές τις επιλογές, τις καταγγέλλουμε και καταθέτουμε ερώτηση για την Superleague2 συγκεκριμένα αλλά παράλληλα θέλουμε να αναδείξουμε και όλα αυτά…Ο κ. Αυγενάκης παίρνει χρήματα από το στοίχημα τα οποία προορίζονταν για τις ομάδες και τα δίνει στις επιτροπές διοργάνωσης αγώνων και εδώ υπάρχουν κάτι περίεργες συμπτώσεις, από ότι φαίνεται η πρώτη εφαρμογή αυτής της διάταξης που πέρασε, ξέρετε ποιοι αγώνες είναι; Είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες οι οποίοι θα γίνουν στην εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη, είναι λυπηρό, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί