Τι αποκάλυψε στη Βουλή, μιλώντας κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μανόλης Θραψανιώτης.
Στην πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, αποκαλύπτοντας αρχικά το σόου που στήθηκε με το “εργοτάξιο” του ΒΟΑΚ στο τμήμα Αγίου Νικολάου – Νεάπολης το οποίο επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό.
Δείτε:
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Γελάνε μαζί του και οι μακέτες»
Όπως είπε ο κ. Θραψανιώτης, την παραμονή της επίσκεψης κουβαλούσαν όλη νύχτα μηχανήματα για να διαμορφώσουν “σκηνικό εργοταξίου” και να το δείξουν οι τηλεοπτικές κάμερες και την επομένη ημέρα όλα ξηλώθηκαν αφού ολοκληρώθηκε η “παράσταση”…
Ούτως ή άλλως, είπε ο βουλευτής Λασιθίου, η ΝΔ συνεχίζει, με καθυστέρηση 3 χρόνων, τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά με διόδια και με διπλασιασμό κόστους.
Ο βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του κατακεραυνώνοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς διέκρινε πως αναπαράγουν όλοι τα ίδια επιχειρήματα στις ομιλίες τους, χωρίς καμία αναφορά στο επίδικο, δηλαδή το θέμα των υποκλοπών. Η στάση αυτή δεν σημαίνει παρά αποδοχή της ευθύνης του Πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού που είχε προηγηθεί της τοποθέτησής του και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αβελτηρία και καθυστερήσεις έργων, τονίζοντας δεικτικά την τωρινή καθυστέρηση έναρξης του Μουσείου Αγίου Νικολάου λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Έπειτα επικεντρώθηκε στην πρόταση δυσπιστίας τονίζοντας ότι η κατάθεσή της είχε στόχο την ανάδειξη των ευθυνών του Πρωθυπουργού στην ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Ευθύνες που διαχέονται σε όλα τα μέλη της Κυβέρνησής σας, τα οποία κυβερνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή ακόμα, με τον πιο εξοργιστικό τρόπο, προσπαθούν να φιμώσουν δικαστικούς λειτουργούς και να μεθοδεύσουν τη μετατροπή σκανδάλων σε δήθεν σκευωρίες. Ανέφερε συγκεκριμένα την στοχοποίηση του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, ο οποίος δήθεν δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, όταν ποτέ δεν του ζητήθηκε συνάντηση. Ευθύνες επέρριψε και σε όσους κυβερνητικούς Βουλευτές στηρίζουν και ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές του Μεγάρου Μαξίμου και τους ζήτησε να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και σε κανέναν πολίτη δεν αρέσει να τον παρακολουθούν, ενώ και το ίδιο το Σύνταγμα με το άρθρο 19 προστατεύει ως απολύτως απαραβίαστες τις τηλεπικοινωνίες.
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δικαιοσύνης και πρόταξε το κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη παντού, καθώς όπως είπε από το 2019 το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά. Αφού θύμισε τα έργα και τις ημέρες του κ. Μητσοτάκη που αποδεικνύουν τον αυταρχισμό του με τις παράνομες τοποθετήσεις και την παρακολούθηση συμπολιτών μας, αναρωτήθηκε για τους λόγους εθνικής ασφάλειας που δικαιολογούν την θεσμική εκτροπή του Πρωθυπουργού. Επιπλέον ανέδειξε εκείνες τις μεθοδεύσεις που μέχρι σήμερα αποκλείουν εκείνους που παρακολουθούνται από το να ενημερωθούν. Την ίδια στιγμή στηλίτευσε την οχύρωση της κυβέρνησης πίσω από το απόρρητο τάχα των επικοινωνιών, όταν ή ίδια η αποπομπή των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο συνιστά ομολογία ενοχής. Όταν όμως δεν συνοδεύεται από παραίτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, είναι κενή περιεχομένου. Θύμισε, μάλιστα, παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πως δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση.
Καταληκτικά, τόνισε τη δίψα του κόσμου για πολιτική αλλαγή και τη ματαιότητα της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών. Επανέλαβε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα «πως ήρθε η ώρα να φύγουν για να ανασάνει ο τόπος, πως δεν φτάνουν οι μισές συγγνώμες και η προπαγάνδα της συμφοράς». Υπενθυμίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα σε νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ αποδόμησε την εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν οι κυβερνώντες.