Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Είστε ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή – Διαπράξατε ύβρη, έρχεται νέμεση και κάθαρση

Αμείλικτα ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ένοχο για τη μεγαλύτερη εκτροπή στη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής. Στο ανελέητο σφυροκόπημα που εξαπέλυσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε τα πρόσωπα που αποκαλύφθηκαν από την έρευνα της ΑΔΑΕ, ενώ τόνισε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να εξασφαλίσουν ότι θα έρθει η κάθαρση.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ούτε μειωμένου καταλογισμού, ούτε εξαπατημένος. Ένοχος είστε. Εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου. Ο ιθύνων νους του παρακράτους. Οι υποκλοπές έχουν τη δική σας σφραγίδα. Προσωπική και ανεξίτηλη» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο λαός περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις για μια πρωτοφανή θεσμική και συνταγματική εκτροπή» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζοντας τους τόνους με την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε

  • Δε μπορείτε πια να παριστάνετε τον ανήξερο.
  • Το σκοτάδι νικήθηκε, γιατί η Δημοκρατία και οι θεσμοί της φάνηκαν πολύ πιο ανθεκτικοί και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος.
  • Θλιβερή η στάση σας εδώ και έξι μήνες.
  • Δεν είχατε καν το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης.

«Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας»

Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη:

Επιχειρήστε να υποτάξετε θεσμούς Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας, με επίκληση απορρήτου, με απειλές δεκαετούς φυλάκισης, με τις καταστροφές εγγράφων και βέβαια με τη σπίλωση, με τη δολοφονία χαρακτήρα Προσπαθήστε να μετατρέψετε τον δικό σας τρόμο σε δολοφονία της αλήθειας. Τα γεγονότα βοούν, δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, που αν το γνωρίζατε δεν θα το επιτρέπατε να συμβεί. Δεν πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη ημέρα. Η στάση σας έχει γίνει ανέκδοτο, όμως το ανέκδοτο αυτό είναι επικίνδυνο για την πατρίδα

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι βλαξ, είναι όμως ένοχος»

«Νομίζω ότι η αλήθεια έχει γίνει ήδη διακριτή σε όλους. Δεν έχω καμία μα καμία διάθεση προσωπικά να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι μειωμένου καταλογισμού. Αντιθέτως, δεν τον υποτιμώ καθόλου. Είναι ικανότατος, είναι εξυπνότατος, δεν είναι βλαξ, είναι όμως ένοχος. Ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή από τη μεταπολίτευση και μετά» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζόφος και παρακμή με υπογραφή Μητσοτάκη

Ανατριχιαστικό ότι παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο την προσωπική ζωή και είναι ανατριχιαστικό ότι εσείς γελάτε τώρα που με ακούτε να τα λέω αυτά. Ήσασταν τόσο ευτυχείς που το είχατε αυτό που κάνατε και δουλειές, το εξάγατε σε άλλες χώρες. Και τον άνθρωπο που υπέγραψε για την εξαγωγή τον αναβαθμίσατε, τον βάλατε δίπλα στο επιτελείο σας τώρα. Εάν όλα αυτά δεν είναι ζόφος, δεν είναι παρακμή, πείτε μου τι είναι; Δεν υπάρχει καμία ντροπή, τρυπώσατε στην προσωπική ζωή των ανθρώπων και δεν έχετε καμία ντροπή. Για να αποκτήσετε πλεονέκτημα και εργαλεία εκβιασμού και το βλέπουμε με την παρέλαση αναξιοπρέπειας κατά των στόχων. Τα εργαλεία του παρακράτους ήταν απαραίτητα για την άλωση του κράτους και την υποταγή του στα δικά σας συμφέροντα.

Γιατί τους ακούγατε;

Θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο, ανεξέλεγκτο. Όμως πέσατε στην παγίδα του καθεστωτικού ναρκισσισμού σας. Της προστασίας σας και της κολακείας από κείνους που θα έπρεπε να σας ελέγχουν.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη: Μήπως θέλατε να επηρεάσετε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Για τον Γιώργο Κύρτσο Ψάχνατε εργαλεία εκβιασμού για να τον εξουδετερώσετε; Για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους έχουν λόγο στις προμήθειες των εξοπλιστικών; Οι ταγοί της εθνικής ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. Οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες, αλλά λάθος; Είναι παράνομες; Είναι νόμιμες αλλά ορθές;

Ως εδώ με την υποκρισία και την πατριδοκαπηλία

Μαθήματα πατριωτισμού στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά. Ως εδώ με την υποκρισία και την πατριδοκαπηλία.
Διότι πατριωτισμός και δημοκρατία ιστορικά πήγαιναν πάντα χέρι χέρι.
Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν θα μείνει δίχως να ελεγχθεί. 
Με τα λεφτά του ελληνικού λαού για την άμυνα της χώρας δεν θα παίζουμε παιχνίδια.

Η σημερινή πύρρειος κοινοβουλευτική νίκη δεν θα αποτρέψει την ήττα σας στις εκλογές και θα δώσει στη χώρα μια ανάσα Δημοκρατίας. Η χώρα ασφυκτιά.

Μια εξουσία που οδηγείται στον εκφασισμό

  • Έπραξε το καθήκον του για τη Δικαιοσύνη και το Νόμο. Οι επιθέσεις που δέχεται η ανεξάρτητη, αρμόδια για το σύνταγμα αρχή και ο πρόεδρός της ο κ. Ράμμος είναι επιθέσεις αισχρές που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο μιας εξουσίας που οδηγείται στον εκφασισμό.
  • Δεν διακίνησε κανένα έγγραφο αόριστα, το έδωσε εκεί που επιτάσσει ο νόμος. Από εκεί και πέρα ξεκινά η δημοκρατική ευθύνη η δική μας και η δική μου προσωπικά. Επέλεξα να δώσω διέξοδο σε αυτή τη δυσώδη κατάσταση που είχατε δημιουργήσει για το πολίτευμα και το κράτος Δικαίου.

«Διαπράξατε ύβρη, έρχεται νέμεσις και μετά κάθαρση»

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: Κατεβαίνω από αυτό το βήμα παραδίδοντάς σας όχι μόνο στην κρίση των βουλευτών, αλλά και της ιστορίας. Θα μείνετε ως μια πληγή για τη Δημοκρατία. Διαπράξατε ύβρη, ξέρετε τη συμβαίνει μετά, έρχεται νέμεσις με τη λαϊκή ψήφο και μετά κάθαρση.

Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση όχι για να τιμωρήσει, αλλά να μην επιτρέψει σε κανένα άλλον στο μέλλον να ξεπεράσει αυτές τις κόκκινες γραμμές που το Σύνταγμά μας ορίζει.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν άλλο δρόμο με ασφάλεια και δικαιοσύνη. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, μα πάνω από όλα το χρωστάμε στο μέλλον αυτού του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί