Το ΚΚΕ Ηρακλείου για τα περιστατικά στο ΠΑΓΝΗ και το ΚΥ Μοιρών

Ανακοίνωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στο ΠΑΓΝΗ και το ΚΥ Μοιρών:

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ απέναντι στους 3 αναισθησιολόγους, όπως εξίσου και την επίθεση σε βάρος γιατρού στο ΚΥ Μοιρών την ώρα της εργασίας του.

Τέτοιες εξελίξεις σε συνδυασμό με την τεράστια υποστελέχωση όλων των μονάδων υγείας, την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, την υπερεφημέρευση, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και τους χαμηλούς μισθούς διαμορφώνουν μεταξύ άλλων ένα κύμα παραιτήσεων μεταξύ των υγειονομικών, με ανυπολόγιστες συνέπειες στο δημόσιο σύστημα υγείας και την υγεία του λαού.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης από τους υγειονομικούς, μέσα από τα σωματεία τους!

Ο λαός αν το αποφασίσει μπορεί να νικήσει! 

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική από όπου κι αν προέρχεται!

Να μπει στο στόχαστρο η αυταρχική συμπεριφορά Διοικητών και άλλων προσώπων προς τους μαχόμενους υγειονομικούς. Άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση-υπουργείο Υγείας-διοικητής 7ης ΥΠΕ και να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε να αποδοθούν οι απαραίτητες ευθύνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία αλλά και όλο τον λαό και την νεολαία να καταδικάσει την πολιτική υπονόμευσης και εμπορευματοποίησης των μονάδων υγείας που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει τις πραγματικές επιδιώξεις τους, ανεξάρτητα από το πώς τις βαφτίζουν : θέλουν τον ασθενή «πελάτη» και τον υγειονομικό εξουθενωμένο, εξαντλημένο και χαμηλόμισθο, πειθήνιο όργανο σε αυταρχικές συμπεριφορές διοικητών.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ αποτελεί ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο, για να ενταθεί η πάλη για μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να μπει στο επίκεντρο ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, με πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί