Νεκρό βρέφος – Αλιάκμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα – «Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το αποτέλεσμα του συμβάντος» αναφέρει ο συνήγορός της

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε στην 29χρονη μητέρα που φέρεται να πέταξε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το 11 μηνών βρέφος της.

Δείτε: Νεκρό μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα – Υποψίες ότι το πέταξε η μητέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1).

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε μάλιστα η μητέρα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Η γυναίκα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στη συνέχεια αποχώρησε με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η 29χρονη που μένει σε χωριό της Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με ντόπιους προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Στο νοσοκομείο εκτός από τον θάνατο διαπιστώθηκε πως το άτυχο κοριτσάκι έφερε δαγκωματιές από ζώα στο σώμα του.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έδειξε ασφυκτικό θάνατος εντός ύδατος.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα ομολόγησε στις Αρχές τι συνέβη και συνελήφθη.

Το χρονικό της φρίκης

Η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε στο νερό.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα, ανέφερε ότι έλαβε κλήση από το κέντρο στις 16.05 για το φράγμα και από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα η οποία του είπε να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια.

«Είμαστε συγκλονισμένοι»

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο ThessToday.gr δηλώνουν εμφανώς συγκλονισμένοι για την αποτρόπαια υπόθεση, ενώ υποστηρίζουν πως το σημείο που φαίνεται να υπέδειξε η 29χρονη ότι πέταξε το βρέφος είναι πολυσύχναστο και ότι κατά μήκος του δρόμου κυκλοφορούν παντού αδέσποτα.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα ομολόγησε στις Αρχές τι συνέβη και συνελήφθη.

Η μητέρα φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της από το σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί με αποτέλεσμα οι δικοί της να ενημερώσουν τις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Ανακοίνωση για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον Αλιάκμονα, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η μητέρα, που συνελήφθη, χθες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

«Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το αποτέλεσμα του συμβάντος»

«Δεν έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα του συμβάντος» τονίζει σε δήλωσή του στο documentonews.gr ο δικηγόρος, Αντώνιος Μπιδέρης, συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης μητέρας στη Βέροια η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του μόλις 11 μηνών βρέφους της και ειδικότερα ότι πέταξε το μωρό της στα «παγωμένα» νερά του ποταμού Αλιάκμονα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Αντώνιος Μπιδέρης, «η κατηγορούμενη αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της έχει ασκηθεί», ενώ όπως επισημαίνει «δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το αποτέλεσμα του συμβάντος».

Η μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και της ανακρίτριας, ωστόσο πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

«Πήραμε προθεσμία 48 ωρών από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί» υπογραμμίζει στο documentonews.gr ο Αντώνιος Μπιδέρης.

Αντώνιος Μπιδέρης

Η 29χρονη κατά τη μεταφορά της φέρεται να ισχυρίστηκε έξω από το γραφείο της ανακρίτριας ότι δεν σκότωσε η ίδια το παιδί και ότι δεν «ξέρει τι έγινε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί