Στοιχεία του QatarGate στην Ελλάδα διαβίβασε ο βέλγος εισαγγελέας – Τον τρόπο δράσης του κυκλώματος αποκαλύπτει ο Τζόρτζι

Στα χέρια του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκεται ο φάκελος της δικογραφίας του σκανδάλου της Εύας Καϊλή, στο Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας, που ξεκίνησε ανάμεσα στους εκπροσώπους των Δικαστικών Αρχών Ελλάδας και Βελγίου, για το Qatar Gate, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε – σύμφωνα με πληροφορίες – στοιχεία από τον Βέλγο Εισαγγελέα Μισέλ Κλέζ, για την έρευνα σε βάρος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη σταλεί στον κ. Βουρλιώτη, μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος του Βελγίου, στοιχεία του φακέλου QatarGate, που αφορούν τη δράση της κ. Καιλή, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υλικό της δικογραφίας, που έχει ήδη ανοίξει η Αρχή για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Βουρλιώτης έχει δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της, μεταξύ των οποίων και το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, καθώς διενεργεί τη δική του έρευνα στην Ελλάδα, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Αρχής διαβίβασε στον Βέλγο Εισαγγελέα τον φάκελο με τα στοιχεία της δικής του έρευνας, για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή.

La Repubblica: Ο σύντροφος της Εύας Καϊλη συνεχίζει να «δίνει» στις ανακριτικές αρχές τον τρόπο δράσης του κυκλώματος

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι άκρως αποκαλυπτικός για τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα το οποίο με το αζημίωτο έστηνε ομιλίες Καταριανών επισήμων στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα έστηνε ακόμα και τις ερωτήσεις που θα δέχονταν από ευρωβουλευτές που επίσης συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.

Σε νέο δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει το δυσώδες παρασκήνιο της ομιλίας του καταριανού υπουργού Εργασίας Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλη, που επικαλείται η La Repubblica, η στημένη με το αζημίωτο ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ δόθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις 14 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πείσει το ΕΚ ότι η κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων στη Ντόχα έχει αλλάξει σημαντικά και δεν υπάρχουν σκιές για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Η ομιλία είχε προετοιμαστεί από τον σήμερα προφυλακισμένο Παντσέρι ο οποίος θεωρείται και «εγκέφαλος» του κυκλώματος και μάλιστα ο πρώην ευρωβουλευτής είχε επεξεργαστεί και τα ερωτήματα που έπρεπε να θέσουν ορισμένοι ευρωβουλευτές στον Αλ Μάρι και συγκεκριμένα οι επίσης εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση Αλεσάντρα Μορέτι, Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Τζόρτζι, την ομιλία διάρκειας 8 λεπτών έγραψε ο Παντσέρι και ο ίδιος την μετέφρασε.  Στόχος ήταν να επισημανθούν οι μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει πράξη το Κατάρ, ενώ παράλληλα υπήρξε προετοιμασία για το πως θα απαντούσε ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ σε πιθανές ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψιν ορισμένες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους από αξιωματούχους της χώρας. 

Μάλιστα, ο Τζόρτζι ανέφερε ότι επιλέχθηκε να γίνει αναφορά ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί στο Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με το Κατάρ εκεί δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η ομιλία υποτίθεται ότι υπογράμμιζε αυτό το διπλό “ταμπλό” των ευρωπαϊκών αρχών, αναδεικνύοντας ότι ήθελαν να επιτεθούν στο Κατάρ, παρόλο που ήταν η μόνη χώρα του Κόλπου που έδειξε ένα ορισμένο άνοιγμα σε συγκεκριμένο είδος θεμάτων», φέρεται να κατέθεσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί