Εκτός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο μοναδικός βουλευτής Κρήτης – Σε ποιο δήμο θέλει να πάει, αλλά…

Ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στην Κρήτη, Βασίλης Κεγκέρογλου δε θα είναι πλέον βουλευτής μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί, καθώς… δεν το χωρά το ψηφοδέλτιο, πολύ περισσότερο αν ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος στο νομού Ηρακλείου.

Ο Β. Κεγκέρογλου άρχισε να αναζητά τη μελλοντική πολιτική του θέση από τις εσωκομματικές εκλογές. Η αρχική του σκέψη ήταν .ότι θα είναι δύσκολο να είναι και πάλι βουλευτής (εκλέγεται από το 2004) και διερεύνησε την πιθανότητα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου. Σενάριο που δεν “περπάτησε” καθώς δεν βρήκε συμμάχους εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ.

Αυτό που έμενε ήταν να προσανατολιστεί στη γενέτειρά του, το Αρκαλοχώρι, όπου υπήρξε κοινοτάρχης, ενώ αργότερα ήταν νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης. Και κατέληξε στην απόφαση να διεκδικήσει το δήμο Μινώα Πεδιάδας. ΚΙ αυτό δε θα είναι εύκολο βέβαια, καθώς ήδη στην περιοχή νέοι άνθρωποι συνδιαμορφώνουν παράταξη για να διεκδικήσουν τον ταλαιπωρημένο, και από τους σεισμούς του 2021, δήμο.

Γιατί αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο ο κ. Κεγκέρογλου; Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 εξελέγη μπροστά από την Ελένη Βατσινά. Ίσως αν ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος μέχρι την εκλογική μάχη, τα πράγματα να ήταν αντίστροφα!

Τώρα δε θα είναι μόνο η κ. Βατσινά και κάποιοι που θα προτείνει ο κ. Κεγκέρογλου να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο. Θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά κι ακόμα ο πρώην βουλευτής, Φραγκίσκος Παρασύρης, που μπαίνει με μπόλικο χρήμα και προβολή στην προεκλογική περίοδο, ο ογκολόγος και πρώην αντιπεριφερειάρχης, στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, Λάμπρος Βαμβακάς, ο γιος του δημάρχου Ηρακλείου, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο πρώην δήμαρχος Βιάννου και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης κα. Δηλαδή άλλοι τουλάχιστον 5-6 ή ακόμα και 7 υποψήφιοι και μία ή δυο θέσεις στο νομό. Αυτά λοιπόν μέτρησε ο κ. Κεγκέρογλου και κατηφορίζει προς νότο, όχι όμως σε μια πορεία ασφαλή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί