ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Στήριξη στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με αίτημα την μονιμοποίησή τους, που προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή 21/10/2022, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Εκατοντάδες συμπολίτες μας εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως επί σειρά ετών στο Πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, εξυπηρετώντας χιλιάδες ωφελούμενους από το πρόγραμμα, ανήμπορους και ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στη σύσταση μόνιμων θέσεων για το πρόγραμμα, νομοθετώντας ταυτόχρονα αυξημένη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ υιοθέτησε πλήρως τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη και προχώρησε – έστω και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση – στην έκδοση της σχετικής προκήρυξης. Στη συνέχεια υπήρξαν δημοσιεύματα περί έκδοσης απόφασης του ΣτΕ που κρίνει ως αντισυνταγματικό ένα τμήμα της σχετικής προκήρυξης.

Η ομηρία των εργαζομένων πρέπει να λήξει! Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την εξεύρεση άμεσης λύσης που θα διασφαλίζει και τη συνταγματική νομιμότητα και στο ακέραιο τους εργαζόμενους του προγράμματος που σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα στήριξαν εμπράκτως καίριες κοινωνικές δομές και οι οποίοι επί χρόνια προσφέρουν κοινωνικό έργο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί