ERASMUS+KA2: Στο Κράσνικ της Πολωνίας μαθητές από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Την εβδομάδα 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022 δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές/-τριες του 11ου Λυκείου Ηρακλείου μετέβησαν στο Κράσνικ της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Στο Κράσνικ, και συγκεκριμένα στο Szkola Podstawowa nr2 im. M. Kopernika, το οποίο ήταν ο φορέας που διοργάνωσε αυτή τη μετακίνηση, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Ιταλία και παρακολούθησαν τις εργασίες του προγράμματος, οι οποίες αφορούσαν στη δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αποδοχή όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά τους. 

Εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου του Κράσνικ και οι οικογένειές τους φιλοξένησαν με φροντίδα τους/τις μαθητές/-τριες του σχολείου για 6 μέρες. Όλη η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα.

ERASMUS DAYS 2022 στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των ERASMUS DAYS 2022 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου για τις δράσεις και τις μετακινήσεις του προγράμματος μέσα από βίντεο και παρουσιάσεις. Στόχος ήταν η διάχυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων του προγράμματος καθώς και η ενθάρρυνση των μαθητών/τριών για συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα που υπάρχει η ελπ’ιδα ότι θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά το σχολείο.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν επίσης για την καμπάνια «Αγκαλιά-ΖΟΥΜΕ κάθε παιδί» (A hug for every kid), η οποία οργανώνεται φέτος στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, ώστε να στηριχτούν με ποικίλους τρόπους Σύλλογοι για το παιδί, στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, αλλά και ευρύτερα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί