Σκάνδαλο υποκλοπών: Αίτημα από Αλ. Τσίπρα και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση του πορίσματος στη Βουλή

Αίτημα για την εγγραφή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για της υποκλοπές στην Ημερήσια Διάταξη ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι απ’ όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού Predator.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να διερευνά την υπόθεση με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, και θα αποστείλει το πόρισμα της εξεταστικής στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας να χαρακτηριστεί το πόρισμα απόρρητο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έκλεισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η πλειοψηφία της ΝΔ στην επιτροπή χαρακτήρισεε «απόρρητο» το πόρισμά της. Η σχετική συνεδρίαση στην Ολομέλεια, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 21/10.

Ολόκληρο το κείμενο του αιτήματος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«ΘΕΜΑ: Πρόταση για συζήτηση του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για “την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου”.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής “για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου”, οι κάτωθι βουλευτές προτείνουμε την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 148 παρ.3 του Κανονισμού της Βουλής, που θα διεξαχθεί με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 137».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί