Άρθρο-Σχόλιο του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ/The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστα Αρβανίτη για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών:
Σκάνδαλο Υποκλοπών: Τι φοβούνται στις Βρυξέλλες;
Το Ελληνικό σκάνδαλο των υποκλοπών, που φέρει την επιτελική υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τραυματίζει τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας, αλλά πλήττει και την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Ήδη η δημοκρατική Ευρώπη και οι εκπρόσωποί της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι βαθύτατα θορυβημένοι.
Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, και πέραν της επερχόμενης ακρόασης της επιτροπής PEGA (επιτροπής διερεύνησης των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Pegasus), έντονη είναι η ενόχληση για την απουσία παρέμβασης της EUROPOL, αλλά και την αφωνία της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας.
H EUROPOL, ο οργανισμός επιβολής του νόμου της ΕΕ, διαθέτει νέες εξουσίες και δυνατότητες παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη προς όφελος όλων των πολιτών της ΕΕ, και προβληματίζει η άρνηση, ουσιαστικά, να παρέμβει σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ηγεσία, ενώ είχε σπεύσει αρχικά να στείλει μηνύματα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, εμφανίζει μια αξιοσημείωτη αφωνία. Ursula Von Der Layen και Μαργαρίτης Σχοινάς, ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος, έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα να τοποθετηθούν.
Λαλίστατοι, κατά τα άλλα (μάλιστα η Πρόεδρος είχε σπεύσει να σχολιάσει τη δολοφονία Καραϊβάζ), οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι προδίδουν με τη στάση τους μια ένοχη αμηχανία.
Πρόκειται για την ίδια ένοχη αμηχανία πίσω από τη στάση του ΕΛΚ που υπονόμευσε και υπονομεύει τις αποπειρες διερεύνησης της όζουσας υπόθεσης από τα όργανα της ΕΕ.
Τι φοβούνται στις Βρυξέλλες; Τι συνδέει τους φόβους τους με τους φόβους του κ.Μητσοτάκη; Συνειδητοποιούν άραγε πόσο τραυματίζει η απαράδεκτή αυτή αφωνία τους θεσμούς που υποτίθεται πως υπηρετούν; Ο βιασμός της Δημοκρατίας που συνιστούν οι παράνομες παρακολουθήσεις πρέπει, και θα ερευνηθεί με κάθε δυνατό τρόπο. Η αλήθεια θα λάμψει απέναντι σε κάθε αμηχανία, παρά την οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα