Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.
Το Coding Bees του Ηρακλείου, θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Comeet Creative Space, Λουκά Πετράκη 3 Ηράκλείο, το Σάββατο 21 και 28 Μαΐου, 16.00-20.00 και Κυριακή 22 και 29 Μαΐου, 10.00-14.00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συνεργάτης του Coding Bees Ηρακλείου είναι το Bizrupt.
Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:
- μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript
- μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
- μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες στο Coding Bees από απλοί χρήστες της τεχνολογίας, θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος!
Στόχος του Coding Bees είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχολησιμότητας που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους.
Το Coding Bees θα πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις της Ελλάδας (Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ξάνθη και Χαλκίδα). Είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στο πρόγραμμα CodeGirls, το οποίο υλοποιεί το Mataroa σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα από το 2015.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees