Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Θεατρικού έργου «Συνέντευξη με το Μάρξ» που διοργάνωσε το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.
Η θεατρική παράσταση «Συνέντευξη με τον Μαρξ» της Ελένης Ζαφειρίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Σταματόπολου και με πρωταγωνιστή το Δημοσθένη Φίλιππα και συμμετοχή της Άννας Λιανοπούλου παρουσιάστηκε σε τρεις πόλεις της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, στο Θέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο και στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την παράσταση που ήταν ένα «πραγματικό θεατρικό ταξίδι», με οδηγούς την ιδιοφυή σκέψη του Μαρξ, από τη μια, και την αναφορά στην Παρισινή Κομμούνα και τον ηρωισμό του γαλλικού προλεταριάτου, από την άλλη, που έριξε την καρδιά του στην Επανάσταση και στέριωσε στα οδοφράγματα του Παρισιού το ιδανικό του για μια άλλη κοινωνία όπου θα ανθρωπέψει ο άνθρωπος.
Για την πρωτοβουλία της Οργάνωσης να πραγματοποιήσει αυτές τις παραστάσεις αναφέρθηκε στο σύντομο καλωσόρισμα της πρώτης θεατρικής παράστασης στα Χανιά ο Δημήτρης Δανιάς, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε: «Αποφασίσαμε να πάρουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στα πλαίσια της γενικότερης μας επιδίωξης, τα μέλη της ΚΝΕ και συνολικά η νεολαία να παρακολουθούν θέατρο, να αποκτήσουμε αυτήν τη συνήθεια για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την ψυχαγωγία μας.
Επιδιώκουμε να μονιμοποιηθούν στην οργάνωση μας τέτοιες πρωτοβουλίες όλο τον χρόνο με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων κ.ά. Ιδιαίτερα ξεχωρίζουμε την προβολή εκείνων των έργων που συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πολιτικού κριτηρίου, στη διεύρυνση των γνώσεων γύρω από ιστορικά γεγονότα, στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου, την αποτύπωση με πολύπλευρο τρόπο θεμάτων που αφορούν την κοινωνική πραγματικότητα, συνολικά την προβολή έργων με προοδευτικό περιεχόμενο.
Τον 21ο αιώνα ζούμε στιγμές που φέρνουν στην επιφάνεια τα τεράστια αδιέξοδα ενός συστήματος που σαπίζει… Ζούμε όμως και σε μια εποχή που η προοπτική μιας άλλης κοινωνίας δίκαιης και χωρίς εκμετάλλευση μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ.
Πολλοί νέοι σήμερα αναρωτιούνται αν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Στην προσπάθεια να απαντηθεί αυτό το ερώτημα φαίνεται πόσο επίκαιρες παραμένουν οι ιδέες του Κάρλ Μαρξ τόσα χρόνια μετά… και το σημερινό έργο έχει την δική του συμβολή σε αυτή την υπόθεση».