Α. Τσίπρας μέσα σε αποθέωση: Είμαστε περήφανοι για αυτές τις 12 παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνησή μας (βίντεο)

Σε μια πραγματική αποθέωση, καταχειροκροτούμενος, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις 12 θεμελιώδεις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνησή του.

Δείτε επίσης:

Α. Τσίπρας: Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την τραγική κατάσταση του Μητσοτάκη. Ερχόμαστε να την αλλάξουμε εκ βάθρων! (βίντεο)

Πανηγυρική έναρξη στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Α. Τσίπρας: Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φτάσει (φωτο-βίντεο)

Το απόσπασμα:

Και ναι, σήμερα μπορώ να το πω χωρίς καμιά αλαζονία. Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε την εμπιστοσύνη του λαού μας.

Είμαστε περήφανοι που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Είμαστε περήφανοι που επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Είμαστε περήφανοι που φέραμε τη δικαιοσύνη στους χώρους εργασίας.

Είμαστε περήφανοι που δώσαμε υπόσταση και δύναμη στο ΕΣΥ που κατέρρεε και απέκλειε τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Είμαστε περήφανοι που μειώσαμε 10 μονάδες την ανεργία.

Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε τα δημόσια σχολεία.

Είμαστε περήφανοι που αυξήσαμε τις δαπάνες για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Είμαστε περήφανοι που επαναφέραμε τη 13 η σύνταξη.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία και όχι καμένη γη και ελλείμματα.

Είμαστε περήφανοι που νομοθετήσαμε τη δυνατότητα κτήσης ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Είμαστε περήφανοι που θεσμοθετήσαμε τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και επεκτείναμε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Είμαστε περήφανοι που καταργήσαμε την υποχρεωτικότητα της Σαρία για τη μειονότητα

Είμαστε περήφανοι που πιστέψαμε και υλοποιήσαμε με όποιο κόστος, την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Που δεν κάναμε πίσω παρά τις πιέσεις και σήμερα ξέρουμε ότι κάναμε το ορθό για τη χώρα. Το πατριωτικό μας καθήκον.

Μια Συμφωνία που ξαναέδωσε ευρωπαϊκή προοπτική σε μια περιοχή που συσσώρευε επικίνδυνα εντάσεις, αφήνοντας περιθώρια ενίσχυσης τρίτων δυνάμεων στα Βόρεια σύνορά μας.

Και είναι το μήνυμά της ακόμα πιο επίκαιρο αυτές τις μέρες του πολέμου. Ως μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών σε μια ήπειρο που δοκιμάζεται από τη φρίκη του πολέμου.

Μα πάνω απ’ όλα, συντρόφισσές και σύντροφοι, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε τον Αύγουστο του 2018, με την έξοδο από τα μνημόνια, να δώσουμε ξανά στη χώρα την ελευθερία να επιλέγει και να ορίζει αυτή το μέλλον της.

Και αυτή η ελευθερία είναι που σήμερα δίνει τη δυνατότητα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να κάνουν μια νέα αρχή. Να επιβάλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους την πολιτική αλλαγή.

Μια πολιτική αλλαγή που θα είναι βαθιά, τολμηρή και θα αγκαλιάσει όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί