Το μήνυμα να μπει με όλες τις μορφές της η τέχνη στα δημόσια σχολεία της χώρας και να μην είναι πλεονέκτημα αποκλειστικά των ιδιωτικών σχολείων απέστειλε κατά τη σύντομη παρέμβαση του στο Επιστημονικό Συνέδριο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις θεατρολόγων και μουσικών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία της χώρας.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την πρόσφατη επιστολή που δημοσιεύτηκε από 200 αναπληρωτές θεατρολόγους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής πάνω από 10 χρόνια στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και που κάθε χρόνο τον Ιούνιο απολύονται για να επαπροσληφθούν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και πάλι τον Σεπτέμβριο.
«Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Νίκος Ηγουμενίδης. «Αν η Πολιτεία δεν απαντάει στο θέμα των θεατρολόγων που έχουμε καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή και που δεν θεωρεί υποχρέωσή της να λύσει ένα τέτοιο θέμα, τότε πώς μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για ένα σχολείο με την τέχνη ως πυλώνα εκπαίδευσης;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής.
Ο βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές για το Επιστημονικό Συνέδριο-Συμπόσιο και για το εύστοχο θέμα «Τι άλλο είναι η τέχνη; Οι τέχνες στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική…», και τόνισε: «Για να έχουμε τέχνη στα σχολεία, χρειάζεται να έχουμε το αντίστοιχο προσωπικό και τις αντίστοιχες δομές. Δεν μπορεί σήμερα τα Μουσικά Σχολεία να μην έχουν τα μουσικά όργανα που απαιτούνται για τη διδασκαλία», υπογράμμισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.
«Κάθε χρόνο αποφοιτούν εκατοντάδες άνθρωποι από τις Σχολές Καλών Τεχνών, από τα Τμήματα Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών, και μένουν άνεργοι και αναξιοποίητοι!», ανέφερε ο ίδιος, ενώ σχετικά με τον ρόλο της τέχνης στα σχολεία σημείωσε: «Η τέχνη είναι διαμορφωτής της ανθρώπινης προσωπικότητας. Πρέπει να ενσωματωθεί ως οργανικό αναπόσπαστο τμήμα της Παιδείας. Είναι υπόθεση που αφορά τον αυριανό πολίτη. Είναι υπόθεση που πρέπει να αφορά το δημόσιο σχολείο και το ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει για το μέλλον των παιδιών μας».