Νομιμοποιεί το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ η κυβέρνηση: Σιγή ιχθύος από τον Πρωθυπουργό, επίθεση στην αντιπολίτευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και είχε το χρονικό περιθώριο επέλεξε στη δήλωσή του μετά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας στη Βουλή να μην πει ούτε μια λέξη για την πρωτοφανή πρόκληση να μιλήσει μέσω βίντεο μέλος του νεοναζιστικού τάγματος το Αζόφ στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός σε μια δήλωση 462 λέξεων μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην «υποδοχή» που επέλεξε η κυβέρνησή του σε έναν νεοναζί, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ιστορική καθώς όπως είπε για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του» αποσιωπώντας ότι δόθηκε «βήμα» στη Βουλή των Ελλήνων σε εκπρόσωπο ενός φασιστικού νεοναζιστικού ένοπλου τάγματος.

 Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάθει αφωνία για το μείζον θέμα- χαρακτήρισε απλώς «λανθασμένη και άστοχη» τη μετάδοση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του νεοναζί από το τάγμα του Αζόφ μη έχοντας το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την πρωτοφανή πρόκληση. 

Ο Γιάννης Οικονόμου που επέλεξε τόσο απαλούς χαρακτηρισμούς για την πρωτοφανή πρόκληση μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, αναλώθηκε σε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι είναι «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή – Απόλυτη ευθύνη του Πρωθυπουργού»

Αν. Σαμαράς: «Μεγάλο λάθος ότι απευθύνθηκε στη Βουλή μαχητής του Τάγματος του Αζόφ»

Κατά την  πάγια τακτική του, της επίκλησης Fake news, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ντράπηκε να υποστηρίξει ότι η σφοδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και του δικού τους Αντώνη Σαμαρά καθώς και όλων των πολιτικών κομμάτων που αντέδρασαν έγινε μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί