Κρήτη: Σοβαρές ζημιές και διακοπή ρεύματος από τους νοτιάδες – Έσπασαν πάνω από 100 δέντρα (Φωτο)

Σοβαρές ζημιές και διακοπή ρεύματος σε σειρά περιοχών σημειώθηκαν στον Δήμο Αποκορώνου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Πάνω από 100 δέντρα έσπασαν ή ξεριζώθηκαν από τον άνεμο στο σύνολο του δήμου, ενώ έπεσαν ακόμα τουλάχιστον 3 στύλοι της ΔΕΗ.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις Βρύσες, αλλά ζημιές έχουν συμβεί και σε άλλες περιοχές:

“Δέντρα έχουν πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και έχουμε διακοπές ρεύματος σε Βρύσες, Βάμο, μέχρι και Αρμένους. Έχουμε πτώσεις δέντρων στις Βρύσες, τη Μάζα, τη Γεωργιούπολη, στο Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, τον Βάμο, τους Αρμένους, τις Καλύβες και άλλες περιοχές και οι ριπές σε κάποια σημεία έφταναν τα 11 μποφόρ.”

Οι άνεμοι αυτοί σημειώθηκαν νωρίς το πρωί. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

“Συνεργεία του δήμου, της Πυροσβεστικής, της ομάδας Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου, ιδιώτες, προβαίνουν σε κοπές δέντρων ενώ από την πρώτη στιγμή είναι εδώ και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλάζουν στύλους και επισκευάζουν το δίκτυο. Έπεσαν και τρεις στύλοι της ΔΕΗ. “, δήλωσε ακόμα ο δήμαρχος.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον τομεάρχη δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, Γιώργο Πλοκαμάκη, έγινε γνωστό ότι το ρεύμα στις Βρύσες αναμενόταν να επανέλθει άμεσα, ενώ σε Βάμο και Αρμένους υπήρχε καθυστέρηση, διότι οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί και το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να μην μπορούν να δουλέψουν για λόγους ασφαλείας.

Ο κ. Πλοκαμάκης επισήμανε ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να πλησιάζουν και σε καμία περίπτωση να μην αγγίζουν πεσμένα καλώδια που έχουν σπάσει, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου ηλεκτροπληξίας.

Φωτό: Στρατής Φλεμετάκης
Φωτό: Στρατής Φλεμετάκης

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί