Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως ελαιόλαδο, παξιμάδια, μέλι, ελιές, ξινόχοντρος, κρασί, ρακόμελο, φυστικοβούτυρο, κάπαρη, αμπελόφυλλα, και γλυκά του κουταλιού, παρουσιάστηκαν στο περίπτερο του Δήμου Γόρτυνας, στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής (Super Market), το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραγωγοί, βιοτέχνες και μεταποιητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής, με στόχο την μεταξύ τους συνεργασία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ της Κρήτης, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Τον Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στέλιος Σηφάκης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη και η διαχειρίστρια των Σχολικών Επιτροπών, Μαρία Σφακιανάκη, ενώ στο περίπτερο του Δήμου βρέθηκαν, επίσης, οι Μιχάλης Κοκολάκης («Μεγάλη Γόρτυνα»), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού), Νίκος Ηγουμενίδης (βουλευτής), Νίκος Ξυλούρης (αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος), εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκπρόσωποι ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων, καθώς και πλήθος παραγωγών και επιχειρηματιών.
Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του δήμου Γόρτυνας
Ευχαριστούμε θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις και παραγωγούς, που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους στο περίπτερο του Δήμου Γόρτυνας και τα παραχώρησαν, στην συνέχεια, δωρεάν, προκειμένου να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς: Βαλαβάνης Δημήτριος Ο.Ε. (Ασήμι, προϊόν: ελαιόλαδο), Σαβουιδάκης Γιάννης, Nut – Nut (Αγία Βαρβάρα, προϊόντα: φυστικοβούτυρο και πραλίνα σοκολάτας), Δια Κρητών – Σαβουιδάκης (Αγία Βαρβάρα, προϊόν: παξιμάδια), Κουτεντάκης Γεώργιος (Γέργερη, προϊόν: σταφιδοελιές σε άλμη), Δρετάκης Κων/νος και Άρης, ΕΡΩΣ (Αγία Βαρβάρα, προϊόντα: λάδι και μέλι), Κουμιανάκης Γιάννης (Στέρνες, προϊόν: μέλι), Τσατσάκης Μιχαήλ (Καπετανιανά, προϊόν: μέλι), Γυναικείος Συνεταιρισμός Γέργερης – Ιδαία Γη (Γέργερη, προϊόντα: παξιμαδάκια – βουτήματα, γλυκά του κουταλιού), Αρτοποιία Τζωρτζάκης – Ρούβας (Γέργερη, προϊόν: παξιμάδια), Καψάλης Νίκος (Γέργερη, προϊόντα: μέλι ρακόμελο), Ομάδα Μελισσοπαραγωγών Γέργερης Ο.Ε. (Γέργερη, προϊόντα: μέλι, ξινόχοντρος), Σαβουιδάκης Ελαιόλαδα – Σαβουιδάκης Α.Ε. (Αγία Βαρβάρα, προϊόντα: λάδι, κρασί), ARTOKOSMOS – Αρτοποιείο Κωστομανωλάκης (Γέργερη, προϊόν: παξιμάδια), Φραγκιαδάκης Ιωάννης (Στόλοι, προϊόντα: ελιές, αμπελόφυλλα, κάπαρη).
Σημειώνεται ότι, στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής (Super Market), πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 16.400 συναντήσεις, ανάμεσα σε 194 παραγωγούς/μεταποιητές, 17 βιοτέχνες, εκπροσώπους 195 ξενοδοχείων (68 όμιλοι ξενοδοχείων) και 12 δικτύων διανομής.