Κρήτη: Ένοχος ξανά για την δολοφονία Κατσουλάκη ο 63χρονος

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Κρήτης τον 63χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Κώστα Κατσουλάκη το 2019.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο εισαγγελέας τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση η μόνη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι η ισόβια κάθειρξη, με το δικαστήριο να συσκέπτεται αυτή την ώρα για την ποινή.

Ο δράστης σε ερώτηση της προέδρου για τον λόγο για τον οποίον προχώρησε στη δολοφονία, ανέφερε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά και είχε νεύρα.

Νωρίτερα, στην ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν ο αδερφός η μητέρα και η σύζυγος του εκλιπόντος.

“Γιατί μου στέρησε το παιδί μου; – Τα ισόβια θέλω να είναι ισόβια”

Το δικαστήριο συνέχισε με την εξέταση του αδερφού του θύματος, ο οποίος κατέθεσε ότι ο εκλιπών αδελφός του, του είχε πει ότι δεχόταν απειλές από τον 63χρονο, ότι θα τον σκότωνε.

Επανέλαβε ότι ο 63χρονος μπήκε με ένα αυτοσχέδιο όπλο στο κατάστημα όπου έγινε η δολοφονία, λέγοντας στον Κατσουλάκη ότι θα τον σκότωνε, τον κυνήγησε και τον σκότωσε στην είσοδο του καταστήματος.

“Δεν μπορώ να βλέπω μπροστά μου τον φονιά του αδελφού μου”, ξέσπασε ο μάρτυρας, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. “Ο τελευταίος του χωριού πήγε και σκότωσε τον καλύτερο του χωριού”, είπε ακόμα ο αδελφός του θύματος.

“Ήταν ανήσυχος ο σύζυγος μου τις τελευταίες ήμερες”

Στη συνέχεια εξετάστηκε η σύζυγος του θύματος, “ο σύζυγος μου τα είχε καλά με όλους”, ανέφερε. “Ήταν ανήσυχος ο σύζυγος μου τις τελευταίες ήμερες” είπε ακόμα.

“Τα ισόβια θέλω να είναι ισόβια”

“Να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει γιατί σκότωσε το παιδί μου”, ψέλλισε κλαίγοντας η μητέρα του θύματος, η οποία κατάθεσε μετά τη σύζυγο.

“Δεν πειράξαμε ποτέ κανένα, δεν φοβίσαμε κανέναν. Γιατί μου στέρησε το παιδί μου;” είπε ακόμα. Τα ισόβια θέλω να είναι ισόβια”, είπε.

Στη συνέχεια κατάθεσε ο αστυνομικός που εκείνη την ήμερα είχε βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας, ο οποίος κατάθεσε ότι στο 100 δέχτηκε κλήση, με τον δράστη να λέει ότι σκότωσε τον Κατσουλάκη και ότι ήθελε η αστυνομία να ‘ρθει να τον πάρει και ότι ακολουθήσε μάλιστα και δεύτερη κλήση και τελικά ο δράστης συνελήφθη.

Άλλος αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που πήγε στο σημείο, κατάθεσε ότι ο δράστης καθόταν στον δρόμο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας. “Το όπλο ήταν αυτοσχέδιο, με έναν σωλήνα και έναν ελατήριο” είπε ο μάρτυρας.

Μας είπε “τον έφαγα”

Όταν τον ρωτήσαμε τι έγινε, μας είπε “τον έφαγα”, κατάθεσε ο αστυνομικός.

Φίλος του θύματος κατέθεσε ότι ο δολοφονηθείς εκπροσωπούσε τον Δήμο Πλατανιά, ενώ ο κατηγορούμενος είχε διαφορά με τον Δήμο για το κοινοτικό κατάστημα του χωριού.

“Όλοι οι πρόεδροι της κοινότητας είχαν προστριβές με τον κατηγορούμενο, ενώ για το κοινοτικό κατάστημα είχε κατηγορηθεί ο 63χρονος ότι το είχε κάψει”, δήλωσε ο μάρτυρας.

“Ο Κώστας έχασε τη ζωή του γιατί ασκούσε τα καθήκοντά του ως κοινοτάρχης έτσι όπως έπρεπε”, είπε ακόμα.

“Είχε προμελετηθεί το έγκλημα”

Άλλος φίλος του θύματος κατέθεσε ότι ο νεκρός ήταν περιζήτητος στη τοπική κοινωνία. “Είχε προμελετηθεί το έγκλημα”, είπε. “Πέντε μέρες πριν τον φόνο ο Κωστής μου είπε ότι δεχόταν απειλές γιατί ήταν πρόεδρος της κοινότητας και προχωρούσε κάποιες διαδικασίες”, είπε.

Πρώην πρόεδρος της κοινότητας Oρθουνίου την περίοδο προ Καποδίστρια κατάθεσε ότι ο κατηγορούμενος προκαλούσε μονιμά προβλήματα.

“Επί ημερών μου είχε δυο φορές κάψει σχεδόν ολοσχερώς το δημοτικό κατάστημα, ήθελε να το καταπατήσει. Το είχε περιφράξει, είχε βάλει μέσα κοτόπουλα, είχε βάλει γουρούνια”, τόνισε ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε και επανήλθε μετά τις 13:30, με την απολογία του κατηγορούμενου.

Σε ερώτηση της προέδρου, για ποιον λόγο προχώρησε στην πράξη αυτή, ο 63χρονος απάντησε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά και πως είχε νεύρα.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και μετά η πρόταση του εισαγγελέα επί της ποινής.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του 63χρονου με βάση το κατηγορητήριο, ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε στον κατηγορούμενο, ισόβια για ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για τα πλημμελήματα και 1500 ευρώ πρόστιμο.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον άνδρα, είναι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ήταν 12 Μαΐου του 2019, όταν ο 63χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες σταμάτησε το αγροτικό αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί του θύματος, στο Βαμβακόπουλο. Κατέβηκε, όπλισε μια καραμπίνα και τον πυροβόλησε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί