Την παράδοση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ στους ιδιώτες καταγγέλλει ο Μ. Συντυχάκης

Την παράδοση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ στους ιδιώτες, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Στις 28 Δεκέμβρη του 2021, η Διοίκηση του ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του συνόλου του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, 70 στρεμμάτων, για 35 χρόνια. «Δηλαδή, ο οργανισμός διαχείρισης του ΟΑΚΑ, που υπάρχει – ακριβώς για την λειτουργία και την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ως δημόσιας περιουσίας – παραδίδει περιουσία του ελληνικού λαού στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, με σύμβαση παραχώρησης. Προφανώς με κυβερνητική εντολή», όπως σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρώτησε τον υφυπουργό Αθλητισμού αν υπάρχει έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΚΑ και της αντίστοιχης του υπουργείου. «Εδώ, πρόκειται για καραμπινάτη, αισχρή και φωτογραφική ιδιωτικοποίηση», είπε, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή την καταγγελία.

«Το τίμημα της μηνιαίας μίσθωσης από τον ιδιώτη, είναι μόλις 15.000 ευρώ τον μήνα, όταν το ΟΑΚΑ από τα μισθώματα του τένις συνολικά έχει έσοδα 31.000 ευρώ τον μήνα», ενώ «η διακήρυξη, προβλέπει με θρασύτητα, πιθανή αύξηση του μισθώματος μετά το 12ο έτος, με 10% των κερδών», ανέφερε. Μάλιστα, «όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία προκαταβολή για τον οργανισμό – καμία άμεση οικονομική ωφέλεια για το ΟΑΚΑ από την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση -τι ιδιωτικοποίηση θα ήταν άλλωστε;- αλλά το ΟΑΚΑ, θα κληθεί να αποζημιώνει τον μελλοντικό μισθωτή για τους ήδη υπάρχοντες μισθωτές στις εγκαταστάσεις του τένις ”’δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να κάνει χρήση των συγκεκριμένων χώρων έως την παράδοσή τους σε αυτόν”», πρόσθεσε. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η σύνδεση του τένις με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του ΟΑΚΑ. «Με απλά λόγια το κράτος χρηματοδοτεί ιδιώτες για να αξιοποιήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελός τους», εξήγησε ο Μ. Συντυχάκης.

Επίσης, «ο υποψήφιος ιδιώτης ”επενδυτής” δεν θα βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του για τις προβλεπόμενες εργασίες αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης», καθώς τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν με 56 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανέδειξε.

Στην δευτερολογία του ο ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «όσα συμβαίνουν με τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, είναι μέρος του συνολικότερου σχεδίου για την Αττική και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αμαρουσίου που έχει ως στόχο να προσφέρει κέρδη σε επιχειρηματίες και πολυεθνικές μέσω πολύπλευρων δραστηριοτήτων, π.χ. αγορές, τζόγος, ψυχαγωγία αλλά και άθληση επί πληρωμή».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν έδωσε καμία απάντηση στις συγκεκριμένες καταγγελίες, παρά περιορίστηκε σε κραυγές κατά του ΚΚΕ. Για την ιδιωτικοποίηση επικαλέστηκε ως δικαιολογία την απαξίωση του ΟΑΚΑ, με τον Μ. Συντυχάκη να του αντιτείνει: «Αφού το απαξίωσαν, το εγκατέλειψαν, το υποχρηματοδότησαν, όλες οι κυβερνήσεις, τώρα προβάλλεται η ιδιωτικοποίηση ως τη λύση στο πρόβλημα. Γνωστό το κόλπο!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί