Euroferry Olympia: «Πάγωσαν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Συνεχείς εκρήξεις στο πλοίο που ρυμουλκείται

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο «Euroferry Olympia» προσπαθούν να διερευνήσουν οι αρχές παράλληλα με τις έρευνες για τους 12 αγνοούμενους στο πλοίο, το οποίο φλέγεται για σχεδόν 40 ώρες και γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεσή του ώστε να εισέλθουν οι διασωστικές ομάδες εντός του και να ψάξουν για τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας που μίλησε στον Alpha, η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου. Ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Δυσκολεύουν οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν σταματήσει, αφού οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς, προκειμένου να μπορέσουν να ανέβουν στο φλεγόμενο πλοίο και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες.

Ο λόγος είναι πως οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο είναι απαγορευτικές. Ενδεικτικό, όπως αναφέρει η πυροσβεστική, είναι πως η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς κελσίου.

Αυτό καθιστά αδύνατο το να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Ρυμουλκείται το πλοίο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  εκρήξεις ακούγονται από το πλοίο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται ρυμούλκησή του προς την Κασσιόπη. Ο λόγος είναι πως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το νερό που έχουν ρίξει οι πυροσβεστικές δυνάμεις το πλοίο έχει πάρει κλίση και τώρα δίνεται μάχη προκειμένου να μην βυθιστεί.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν η κλίση αυτή είναι προς το παρόν ελεγχόμενη και δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Οι καταθέσεις του πλοίαρχου και των δύο μηχανικών

Νωρίτερα, καταθέσεις για την πυρκαγιά κλήθηκαν να δώσουν το Σάββατο στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Κακές συνθήκες στις καμπίνες του «Euroferry Olympia»

Πολλοί από τους αγνοούμενους είναι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι προτίμησαν, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται, να μείνουν μέσα στο φορτηγά τους και να μην χρησιμοποιήσουν μια από τις καμπίνες του πλοίου.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι πως οι συνθήκες στις εν λόγω καμπίνες είναι πολύ κακές, αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάζονται να κοιμούνται στα γκαράζ.

Οδηγός έστειλε φωτογραφικό υλικό στο MEGA όπου δείχνει σημάδια από κοριούς αλλά και τους κοριούς στα σεντόνια και τονίζουν τις πολύμ κακές συνθήκες που επικρατούν στις καμπίνες, ενώ αναφέρειότι οι οδηγοί κοιμούνται στα γκαραζ για λόγους υγιεινής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί